Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τα «θηρία» της Περιφέρειας Αττικής που θα αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία «Ελπίδα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
442 Shares

Τα νέα μηχανικά “θηρία” με τα οποία εξοπλίστηκε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Αττικής επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) στο Καπανδρίτι λίγες ώρες πριν το βαρομετρικό χαμηλό “Ελπίδα” χτυπήσει την χώρα μας και ειδικά την κεντρική Ελλάδα, μεταξύ αυτών και την Αττική. Το ethnos.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τα νέα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα μηχανήματα που ανάλογα με τον εξοπλισμό τους θα μπορούν να επιχειρούν τόσο σε ακραίες συνθήκες χιονιά, όσο και κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων πυρόσβεσης τη θερινή σεζόν.

Τα θηρία SR1 και BV206

Την παράσταση έκλεψαν τα νέα τετρακίνητα οχήματα και μάλιστα τα μοντέλα SR1 και BV206. To SR1 είναι τετρακίνητο όχημα που αντί για ρόδες “φοράει” ελαστικές ερπύστριες με τρεις κεφαλές και είναι εξοπλισμένο με διπλή λεπίδα στο εμπρόσθιο τμήμα του. Το συγκεκριμένο τετρακίνητο μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια οπουδήποτε και ανεξάρτητα από το ύψος του χιονιού. Οι ερπύστριες το βοηθούν να κινηθεί σε χιόνι, λάσπες ενώ μπορεί να μεταφέρει αλάτι, προσωπικό, ενώ τους θερινούς μήνες μπορεί να μετατραπεί σε πυροσβεστικό όχημα με ρομποτική μάνικα νερού.

Το BV206 είναι ερπυστριοφόρο δύο βαγονιών παντός καιρού

Το όχημα παντός καιρού

Το BV206 είναι ερπυστριοφόρο δύο βαγονιών παντός καιρού. Μπορεί να κινηθεί σε περιοχή με πολύ χιόνι ενώ αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως μπορεί και να μπει όλο μέσα στο νερό και να επιχειρήσει στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 17 άτομα προσωπικό με τον εξοπλισμό τους και παράλληλα να μεταφέρει σε φορείο τουλάχιστον έναν ασθενή. Έχει αυτονομία καυσίμου μέχρι και για μία εβδομάδα λειτουργία.

 

Εκχιονιστικό της Περιφέρειας Αττικής
Εκχιονιστικό της Περιφέρειας Αττικής

Έτοιμα 80 εκχιονιστικά

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίστηκε με 40 οχήματα 4χ4 που διαφέρουν από το SR1 μόνο στις ερπύστριες καθώς και μεγάλα εκχιονιστικά ανεβάζοντας σε 80 τα ετοιμοπόλεμα βαριά μηχανήματα. “Συνολικά έχουμε 80 ετοιμοπόλεμα οχήματα ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε με το ζόρι 15 οχήματα. Είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι και θα ανταποκριθούμε σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο”, δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

 

Ο Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη

Έτοιμοι οι Δήμοι Ωρωπού, Διονύσου

Ακολούθησε επιθεώρηση από τον Περιφειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κόκκαλη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θανάση Κατσιγιάννη, τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη.

Ο Γιώργος Πατούλης με τον Βασίλη Κόκκαλη επιθεωρούν τον στόλο των εκχιονιστικών
Ο Γιώργος Πατούλης με τον Βασίλη Κόκκαλη επιθεωρούν τον στόλο των εκχιονιστικών

Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη και επανδρωμένη πλήρως να αντιμετωπίσει τα δύο κύματα του χιονιά που θα έρθουν στην Αττική μας. Με 80 εκχιονιστικά, με 2.500 τόνους αλάτι αλλά και πάνω 250 άτομα προσωπικό που θα είναι στο πόδι 24 ώρες το 24ωρο θα είμαστε έτοιμοι για πλήρη διάνοιξη όλων των δρόμων ευθύνης μας, τους κεντρικούς άξονες. Για πρώτη φορά υπάρχουν και δύο οχήματα που μπορούν να απεγκλωβίσουν όποιον έχει ανάγκη και να τον προσεγγίσουμε όπου χρειαστεί. Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη και επί ποδός και μαζί με τους Δήμους να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του βαρομετρικού χαμηλού Ελπίδα με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο”.

Ενημέρωση για την “Ελπίδα”

Ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα επιχειρήσεων της Δ.Ε.Σ.Ε. όπου ο Γιώργος Πατούλης και τους δημάρχους Ωρωπού και Διονύσου ενημερώθηκαν για την πορεία της κακοκαιρίας αλλά και για την επιχείρηση που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της “Ελπίδας” ενώ στις 15:30 την Παρασκευή 21/1 θα γίνει ευρεία τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει στην Κρήτη

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap