Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιβλητικά βράχια των Μετεώρων μαγεύουν όποιον τα επισκεφθεί | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Γεωλογικό φαινόμενο μοναδικής ομορφιάς, σημαντικό μνημείο της ορθοδοξίας, έργο τέχνης φιλοτεχνημένο από τον πιο μεγάλο καλλιτέχνη, τη φύση. Όλα αυτά κι άλλα πολλά θα πρέπει κανείς να πει για να μπορέσει να περιγράψει την εκθαμβωτική γοητεία των Μετεώρων και το δέος που νιώθει ο επισκέπτης, αντικρίζοντας τα πελώρια βράχια με τις μονές φωλιασμένες στα πιο απίθανα σημεία, σαν αετοφωλιές.

Διατηρώντας ζωντανή τη μοναστική παράδοση εδώ και αιώνες, τα Μετέωρα, σμιλεμένα ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια, στη Θεσσαλία, έχουν ονομαστεί δεύτερο Άγιο Όρος.

Το γιγάντιο πέτρινο δάσος με τα ασκητικά παραπήγματα εκπέμπει μεγαλείο σε κάθε όψη του, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο. Με το πέρασμα των αιώνων και την αρμονική συνύπαρξη των ασκητών και της φύσης, τα μοναστήρια μοιάζουν πια σαν φυσική απόληξη των βράχων. Από τα 24 μοναστήρια σήμερα λειτουργούν τα έξι, ωστόσο η περιοχή είναι προορισμός όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και αναρριχητικού.

Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η ξεχωριστή ομορφιά τους προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που στέκονται και θαυμάζουν άλλοτε τα επιβλητικά δημιουργήματα της φύσης κι άλλοτε την ανθρώπινη παρουσία, που έχει πια αφομοιωθεί στο τοπίο.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap