Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

132 Shares

Πάσχα, η περίοδος που ολόκληρη η Ελλάδα έρχεται λίγο πιο κοντά στις παραδόσεις της και την ορθόδοξη εκκλησία. Οι ημέρες της Μ. Εβδομάδας μέχρι την Ανάσταση είναι γεμάτες με πασχαλινά έθιμα σε κάθε περιοχή της χώρας και οι Έλληνες τιμούν ευλαβικά όλα όσα έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Σε όποιον χωριό και πόλη αν βρεθείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθεις για τα έθιμα του τόπου και ευρύτερα για τον τρόπο με το οποίο ζούνε οι ντόπιοι το Πάσχα. Γαστρονομικές συνήθειες, συμβολικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές παραδόσεις, όλα μαζί συνθέτουν αυτό που όλοι γνωρίζουν ως το «Ελληνικό Πάσχα»

Το βράδυ της Ανάστασης και η Κυριακή του Πάσχα φυσικά ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ημέρες και παρά τα πολλά κοινά έθιμα που συναντάμε και όλοι σχεδόν γνωρίζουμε, ανά την Ελλάδα υπάρχουν ορισμένα που είναι πράγματι ιδιαίτερα. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube λοιπόν, καταγράφονται με όμορφο τρόπο και αφήγηση 10 από τα πιο ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα!

Από την παραδοσιακή «κούνια της Λαμπρής» στην Κύθνο και τον «θαλασσινό επιτάφιο» της Ύδρας μέχρι τα «αερόστατα της Ανάστασης» στο Λεωνίδιο και το κάψιμο του Ιούδα σε αρκετές περιοχές, δεν γίνεται παρά να εντυπωσιαστείς από την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας μας!

πασχαλινά έθιμα ελλάδα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap