Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα Ματωμένο Μπλε Φεγγάρι θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 31 Γενάρη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στιςΣτις 31 Ιανουαρίου ένα σπάνιο φαινόμενο θα εμφανιστεί στον ελληνικό ουρανό μετά από 152 χρόνια. Την τελευταία φορά που το είδαμε το ημερολόγιο έγραφε -αν είναι δυνατόν!- το έτος 19866. Το φεγγάρι αναμένεται να πάρει έναν περίεργο χρωματισμό που οι επιστήμονες αποκαλούν «σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι».

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Sciences et Avenir” το σπάνιο φαινόμενο «super blue moon» θα συνδυάζει μία «σούπερ σελήνη», μία «μπλε σελήνη» και μία «έκλειψη σελήνης».  Τρία σε ένα δηλαδή! Πρόκειται για μία συνύπαρξη φαινομένων που έχει να συμβεί εδώ και περισσότερο από ενάμιση αιώνα και το μόνο που χρειάζεται είναι πρώτον λίγη… υπομονή μέχρι εκείνη τη μέρα.  Και δεύτερον να σηκώσει κάποιος το κεφάλι του προς τον ουρανό. Τίποτα άλλο!

Τι συμβαίνει με το σούπερ ματωμένο μπλε φεγγάρι

Για να αντιληφθούμε τη μοναδικότητα του φαινομένου, αρκεί να πούμε ότι το συγκεκριμένο φεγγάρι θα μοιάζει κατά 14% μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, καθώς απέχει περίπου 359.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 50.000 χιλιόμετρα λιγότερο από τη μέγιστη δυνατή απόσταση.

Δείτε το βίντεο με το φαινόμενο

https://www.youtube.com/watch?v=7FYePVH6TkM

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap