Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρό πόκερ Νοτίων εναντίον Βορείων στη Σύνοδο Κορυφής | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

σύνοδος κορυφής
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φειδωλοί» από τη μία, «αυτοί που υπερασπίζονται τους ευρωπαϊκό όραμα» από την άλλη. Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες καθώς η Σύνοδος Κορυφής είναι ήδη… τριήμερη και συνεχίζεται! Οι φωτογραφίες από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και όλο το παρασκήνιο.

Η Σύνοδος Κορυφής, πρώτη με φυσική παρουσία μετά από πέντε μήνες λόγω της “λαίλαπας” του κορονοϊού, ξεκίνησε με… χαμόγελα και μάσκες.

Κάθε καλή διάθεση, πάντως, δείχνει να “κόπηκε” αμέσως μόλις ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Η Σύνοδος Κορυφής βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, για τρίτη μέρα (!) και κανείς δεν ξέρει πότε και -κυρίως- πώς θα ολοκληρωθεί.

Με συμφωνία ή χωρίς; Κι αν γίνει το πρώτο, με τι συμφωνία; Διότι οι “σκληροί βόρειοι”, ή “φειδωλοί” όπως τους έχουν ονομάσει (σ.σ. Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία) εμφανίζονται αμετακίνητοι, όπως και το αντίπαλο “στρατόπεδο” (σ.σ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία).

Αν, λοιπόν, έρθει συμφωνία αυτό θα σημαίνει πως κάποιο από τα δύο “στρατόπεδα” μάλλον έβαλε “νερό στο κρασί του”.

Προς το παρόν πάντως γίνεται της… συνάντησης.

Ο Κόντε “έδωσε στεγνά” τους… φειδωλούς

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύντομη παρέμβαση έκανε μέσω Twitter, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από την μία έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες υπερασπίζονται τους ευρωπαϊκό όραμα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς– και από την άλλη λίγες χώρες, τις λεγόμενες “φειδωλές”».

 

Με τον τρόπο αυτό “δείχνει” φυσικά τις χώρες που γνωρίζαμε ότι θα έβαζαν εμπόδια στην… μοιρασιά των 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης (σ.σ. Ολλανδία, Σουηδία, Δανία και Αυστρία).

Η Σύνοδος Κορυφής και η συνάντηση Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ξεκίνησε μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο Περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με τις χώρες που “έδειξε” δηλαδή ο Κόντε ως “φιλοευρωπαϊκές”, αφήνοντας αιχμές για τους “σκληρούς” του Βορρά…

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Τώρα… συνάντηση με τους «φειδωλούς»!

Οι εξελίξεις, πάντως, τρέχουν και μετά την συνάντηση που προαναφέραμε, έχει πια ξεκινήσει μια νέα. Πρόκειται για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των ομολόγων του της Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας με τους ηγέτες των “φειδωλών”, δηλαδή της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.

 

 

Σύνοδος Κορυφής… ήδη τριών ημερών αλλά ο Κουρτς βλέπει “μέλλον”!

Εν τω μεταξύ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ακόμη «δρόμος» που θα πρέπει να διανυθεί μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής των 27 που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, για τρίτη ημέρα.

«Πιστεύω ότι είναι εφικτό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σε αυτή τη σύνοδο. Αλλά ναι, μολονότι βρίσκεται στην τρίτη ημέρα της, υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά», είπε ο Κουρτς.

 

Πηγή: newsit

σύνοδος κορυφής
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap