Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν έχει ημερομηνία λήξης είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Δημοσιεύτηκε

στις

πιστοποιητικό
Διαφήμιση
Διαφήμιση
87 Shares

Δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επεσήμανε σήμερα (8/11) ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπογράμμισε πως «δεν τίθεται σήμερα κανένα θέμα για λήξη ημερομήνιας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού» και συμπλήρωσε ότι «στην Ευρώπη και για ένα χρόνο είναι καλυμμένοι οι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να στην Ελλάδα να ισχύσει κάτι διαφορετικό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το 61,2% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό», ενώ τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ραντεβού πρώτης δόσης».

«Κλείστηκαν 175.000 ραντεβού, έναντι 60.000 την προηγούμενη εβδομάδα, μια διαφορά 165%», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κλειστεί πάνω από 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης. Ήδη, 466.000 πολίτες έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Από τις 12 Νοεμβρίου, θα γίνεται η αναμνηστική δόση με Moderna», δήλωσε ο δρ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση των ραντεβού στην εισαγωγή των νέων μέτρων και στην αύξηση των κρουσμάτων. «Η πανδημία είναι εδώ, δεν θα φύγει», εξήγησε και συμπλήρωσε πως λαμβάνει χώρα και σε άλλα κράτη. Ζητούμενο είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός των ραντεβού, σημείωσε.

«Όσοι πολίτες έχουν κάνει εμβόλιο με άλλα εμβόλια, που δεν περιλαμβάνονται στο ψηφιακό πιστοποιητικό, θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους. Η Ελλάδα, ως ευέλικτη χώρα, αναγνωρίζει εμβόλια, ενώ διαθέτει ένα ψηφιακό σύστημα αναβαθμισμένο που μπορεί να διαβάζει κι άλλα QR code», προσέθεσε.

Μάλιστα επανέλαβε: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης. Δεν τίθεται κανένα θέμα λήξης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει για έναν χρόνο», συνέχισε.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αναμνηστική δόση. Η Ελλάδα είναι από τις πιο προωθημένες χώρες στην τρίτη δόση», κατέληξε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πηγή: ieidiseis

πιστοποιητικό
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap