Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Να εμβολιάζονται τα παιδιά στα σχολεία» | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβολιασμός σχολεία
InTime
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ανέφερε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού:

«Το περιμέναμε. Από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά».

Η ίδια σημείωσε πως η μεγάλη μάχη δίνεται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και τόνισε πως το πρόβλημα είναι έντονο στην Κρήτη: «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές» ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι στο νησί υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα σχολεία

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα «υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων».

Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι «να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 δείχνουν ότι είναι ασφαλείς».

Σημείωσε πως οι ανεμβολίαστοι αρνητές είναι περίπου ένα 6 – 7% «οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά» σημείωσε.

Τέλος, τόνισε: «Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ».

εμβολιασμός σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap