Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστικό: Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε

στις

video γοννιμότητας υπουργείο παιδείας
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
31 Shares

Χωρίς τη διενέργεια self test θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά καθώς μετά την επιστροφή στα σχολεία τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, δεν θα υποβάλλονται στον τακτικό έλεγχο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υποχρεούνται πια σε τακτικό έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συνεχίζει ωστόσο να είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση μάσκας στις αίθουσες όπως και το μέτρο με τα ανοικτά παράθυρα για τον καλύτερο αερισμό, κάτι στο οποίο άλλωστε πλέον βοηθά και ο καλός καιρός. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν ένα παιδί έχει κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε εξηγώντας πως αν υπάρχει κρούσμα σε τάξη τότε θα ελέγχονται όλοι οι μαθητές, δύο φορές.

Κάλεσε, δε, τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να ερμηνεύουν πιθανά συμπτώματα όπως πυρετός, συνάχι και κακοδιαθεσία, καθώς είναι σε έξαρση άλλες λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί επαφές και δραστηριότητες. Ετσι σε περίπτωση ίωσης τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι και να επιστρέφουν στα σχολεία 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

video γοννιμότητας υπουργείο παιδείας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap