Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο νταλικέρης αρνητής-μάσκας έπεσε για 4η φορά σε μπλόκο της Αστυνομίας!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

νταλικέρης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
100 Shares

Αδυναμία συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο και πεισματική άρνηση στη χρήση μάσκας μαρτυρά, ολοένα και περισσότερο, η συμπεριφορά του 35χρονου οδηγού νταλίκας, Δημήτρη Βογιατζή, που μετά την πρωτοφανή απόφαση της Δικαιοσύνης και τη φυλάκισή του για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας για… τέταρτη φορά.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος πέρασε 40 ημέρες στη φυλακή εξαιτίας της άρνησής του να φορέσει μάσκα. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος πολίτης στη χώρα που τιμωρήθηκε με κάθειρξη.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι έπεσε ξανά σε έλεγχο των Αρχών, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να του επιβληθούν κυρώσεις.

«Με έχουν βάλει στο μάτι, μόλις με δουν αμέσως πάνω μου να πέσουν» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ λίγο νωρίτερα, δείχνοντας την αντίδρασή του, ξεκίνησε μια ζωντανή σύνδεση και βιντεοσκοπούσε όποιον έβλεπε στο δρόμο χωρίς μάσκα.

«Σήμερα δεν με έγραψαν, μόνο παρατήρηση μου έκαναν. Τους είπα ότι ήμουν φυλακή. Γι’ αυτόν τον λόγο και μου είπαν ότι με βλέπουν εδώ και μέρες να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα», δήλωσε στο protothema.gr, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Το προηγούμενο διάστημα, υπενθυμίζεται ότι, ο Δημήτρης Βογιατζής προσέκρουσε σε νομικές κυρώσεις και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, τα οποία ήταν στη γερμανική γλώσσα και σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με εριστική δε στάση απέναντι στους δικαστές.

Στο Κέντρο Κράτησης Νιγρίτας εισήχθη, στις 27 Απριλίου, ύστερα από την ανησυχητική αδυναμία συμμόρφωσης με τις συστάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τις σκοτεινές ημέρες του δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης.

Στο ερωτημα, πώς έφτασε ο 35χρονος στο σημείο να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη σε τέτοιο βαθμό ώστε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 60 ημερών, η απάντηση περιλαμβάνει τρία σκέλη, συγκεκριμένα τρεις παραβιάσεις.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, στον Δημήτρη Βογιατζή επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των 60 ημερών για παραβιάση μέτρων αποφυγης και περιορισμού διάδοσης του κινδύνου διασποράς κορωνοϊού.

Ο οδηγός φορτηγού αποφυλακίστηκε στις 6 Ιουνίου καθώς ανεστάλη η εκτέλεση του υπόλοιπου της επιβληθείσας ποινής των 20 ημερών για τρία έτη.

Το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 100 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπεται ότι εάν κάποιος καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη, το δικαστήριο εφόσον κρίνει ότι, είναι αναγκαία η έκτιση μέρους της στερητικής της ελευθερίας ποινής για να τον αποτρέψει από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να διατάξει την εκτέλεση του μέρους αυτού.

Όπως αναφέρεται, ακόμη, στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, το μέρος από την επιβληθείσα ποινή που μπορεί να διατάξει την έκτισή της το δικαστήριο έχει διάρκεια από δέκα ημέρες μέχρι τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, το οποίο υπογράφει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Μελισσάρη, κατά το άρθρο 105 παρ. 1 του ΠΚ, όσοι καταδικάστηκαν σε στερητική της ελευθερίας ποινή, μπορούν να αποφυλακιστούν υπό τον όρο ανάκλησης, εφόσον έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής. Το βασικό είναι ότι στην έβδομη σελίδα της δικαστικής απόφασης γίνεται ειδική αναφορά στην ανάγκη αποτροπής του καταδικασθέντα, Δημήτρη Βογιατζή, από περαιτέρω εγκληματική δράση.

Ο φόβος τέλεσης νέων αδικημάτων, ύστερα από την απουσία πειθαρχίας στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων εν μέσω πανδημίας, ήταν αυτός που όρισε την επέκταση της νομικής περιπέτειας του 35χρονου.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έπεσε η πρώτη «καμπάνα» των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Η δεύτερη πράξη που μαρτυρούσε απείθαρχη συμπεριφορά ήταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την απουσία του απαραίτητου χαρτιού μετακίνησης. Τότε επιβλήθηκαν άλλα 300 ευρώ στον οδηγό φορτηγού, ο οποίος και εκείνη τη φορά δέχθηκε επίπληξη καθώς αρνείτο να χρησιμοποιήσει τη μάσκα του. Η τρίτη και φαρμακερή ήταν έξω από τη Νομαρχία Σερρών, όταν ο Δημήτρης Βογιατζής κυκλοφορούσε και πάλι χωρίς μάσκα, αγνοώντας τις σχετικές συστάσεις.

Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς απόφασης της Δικαιοσύνης, έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του 35χρονου για το γεγονός της επαναλαμβανόμενης απουσίας μάσκας.

Παραδέχεται, μεν, ότι υπήρξε αντιδραστικός, ωστόσο αναφέρει ότι έχει υποβληθεί σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ για το θέμα της μετακίνησης, υπογραμμίζει ότι δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. «Τις πρώτες 18 μέρες με είχαν στο πειθαρχικό και με έβγαζαν το βράδυ έξω στον διάδρομο να περπατήσω για 1-2 ώρες, την 19η μέρα με βάλανε σε μια πτέρυγα μαζί με ισοβίτες κλέφτες, ληστές, ναρκομανείς. Και, επίσης, θέλω να σας πω ότι στο δικαστήριο είχα μπει με την μάσκα κανονικότατα. Ήμουν αντιδραστικός, δεν λέω. Τα ιατρικά έγγραφα που σας έστειλα στη γερμανική γλώσσα λένε ότι έχω κάνει αφαίρεση σπλήνας και 4 χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα, χειρουργεία σε κοιλιά, στομάχι, συκώτι και έντερο. Έτσι, όταν φοράω τη μάσκα στη μύτη, δεν μπορώ να αναπνεύσω και ζαλίζομαι. Και, επίσης, να σας πω ότι και στην αστυνομία και στην εισαγγελέα είπα ότι είμαι κάτοικος Γερμανίας και ότι, όταν έρχομαι Ελλάδα, μένω στο ξενοδοχείο η στο αυτοκίνητο και όχι, όπως είπαν στην τηλεόραση, ότι δεν έχω δώσει στοιχεία κατοικίας», είπε ο Δημήτρης Βογιατζής στο protothema.gr.

νταλικέρης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap