Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ποιους αφορά 4η δόση του εμβολίου

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβολιασμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
112 Shares

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου. Πράσινο φως για την 4η δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η τέταρτη δόση αναμένεται να γίνει σε άτομα μεγαλύτερα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες από την τρίτη δόση.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών ενώ σταδιακά και ανά δεκαετίες θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 70-79 και 60-69.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου εγκρίθηκε η χορήγησης της 4ης δόσης σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών σε ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης.

Αιτιολογώντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε πως λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Ομικρον, της χαλάρωσης των μέτρων αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων ωστόσο οι νοσηλείες είναι ακόμα χαμηλές.

Αν και τα δεδομένα αποτελεσματικότητας είναι περιορισμένα, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, ορισμένες χώρες αποφάσισαν τη χορήγηση τέταρτης δόσης με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, ενώ όσοι έχουν νοσήσει με την τρίτη δόση δεν χρειάζεται0 να κάνουν τέταρτη.

εμβολιασμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap