Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γεννήθηκα στη Σπιναλόγκα»: Συγκλονίζει ασθενής που νόσησε με λέπρα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σπιναλόγκα
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
74 Shares

Μια συγκλονιστική μαρτυρία έδωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών. Ο ίδιος γεννήθηκε το 1950 στη Σπιναλόγκα, το «νησί του πόνου», όπως το χαρακτήρισε.

«Από μικρά παιδιά έχουμε τραβήξει πολλά. Το κρύψαμε, δεν το είπαμε, όχι γιατί υπάρχει ακόμα στίγμα, αλλά γιατί ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος, ακόμα και σε όσους το λέω σήμερα, το βλέπω, υπάρχει μια αμηχανία», περιγράφει στην εκπομπή.

Η μητέρα του πήγε στη Σπιναλόγκα στην ηλικία των 10 ετών, ενώ ο πατέρας του στην ηλικία των 12. Γέννησε τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα προσβλήθηκε από λέπρα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, έφυγε από τη Σπιναλόγκα το 1956 και για 23 χρόνια έζησε στο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα. «Από μικρά παιδιά λαμβάνουμε θεραπεία. Σε μένα η αρρώστια εκδηλώθηκε στα 34, 35. Με επηρέασε και με επηρεάζει ακόμα. Νοσηλεύτηκα και είμαι πια υγιής», λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών.

 

Κρούσματα λέπρας στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ διευκρίνισε πρόσφατα ότι υπάρχει μόνο ένα περιστατικό λέπρας στη χώρα μας και πρόκειται για 65χρονη γυναίκα, η οποία είναι όμως καλά στην υγεία της. Αναλυτικότερα ο ΕΟΔΥ ανέφερε:

«Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων. Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς».

Σπιναλόγκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap