Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με δεκάδες οπλισμένα τουρκικά F16 που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
27 Shares

Εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο καθώς δεκάδες οπλισμένα τουρκικά F-16 «εισέβαλλαν» στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, συνολικά 26 αεροσκάφη της Τουρκίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, συνολικά 24 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στους αιθέρες του Αιγαίου.

Ειδικότερα, δώδεκα ζεύγη και ένα μεμονωμένο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 16 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις παραβιάσεις συμμετείχε και ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος UAV.

Από τα 25 μαχητικά αεροσκάφη, τα 19 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν 7 εμπλοκές. Επίσης, δύο από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 που πέταξαν πάνω από τη Μεγίστη και τη Ρω στα 24.000 πόδια στις 13:40 και 13:41 αντίστοιχα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

πηγή: OnAlert

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap