Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι την 21η Δεκεμβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δισεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η άρση του lockdown με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ να ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 600 και τους θανάτους να «αγγίζουν» τους 100.
Ελλείψει ενδείξεων για δραστική μείωση των κρουσμάτων πλέον τα σενάρια για ακόμη μία παράταση της καραντίνας μέχρι την 21η Δεκεμβρίου έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητούνται σοβαρά.
Προβληματίζει το γεγονός ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, αν και έρευνες που έγιναν στα λύματα στη Θεσσαλονίκη δείχνουν για την επόμενη βδομάδα μείωση του φορτίου κατά 50%.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το ιικό φορτίο δείχνει αυξητικές τάσεις σε ορισμένες περιοχές και αυτό αποτελεί λόγο για να «φρενάρει» η κυβέρνηση την άρση των μέτρων.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες ότι «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας». «Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας» τόνισε.
«Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό για την άρση του lockdown. Μέσα σε αυτή τη σταδιακή άρση υπάρχει και ο σχεδιασμός για τα σχολεία», απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πέτσας. «Εάν χρειαστεί, στον σχεδιασμό μας είναι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και μετά η επίταξη. Αντιμετωπίζουμε τη χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια», πρόσθεσε τονίζοντας πως ελπίζει ότι ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο.
Όσον αφορά στα σχολεία είναι τα πρώτα στη λίστα που θα ανοίξουν. Όπως είπε άλλωστε χθες και ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη με μαθητές του Δημοτικού «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε».
Μετά τα σχολεία, σειρά πρόκειται να πάρει το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση χωρίς όμως ακόμη να έχει διευκρινιστεί πως θα γίνει αυτό καθώς, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, «καμία ημερομηνία δεν είναι δεδομένη».
Πηγή:zougla

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap