Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιο μέρος έφτιαξαν τη μεγαλύτερη λαγάνα στη χώρα – Πάνω από 4 μέτρα μήκος

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Στο κλίμα της Καθαράς Δευτέρας (18/03) και στο Περιστέρι, που σημείωσε το ρεκόρ της μεγαλύτερης λαγάνας στη χώρας, η οποία είχε μήκος άνω των τεσσάρων μέτρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του OPEN, η λαγάνα στο Περιστέρι ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα μήκος και τα τρία μέτρα πλάτος. Φυσικά, η λαγάνα διανέμεται από νωρίς στους πολίτες για τα Κούλουμα.

Βιοτεχνικά αρτοποιεία και έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν την παρασκευή της Λαγάνας, με τη συμμετοχή της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της λαγάνας είναι: 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά.

Από την πλευρά του, ο δημάρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης 12.000 τετραγωνικών μέτρων. […] Πρώτο μας μέλημα είναι το χαμόγελο των παιδιών. […] Κόψαμε τη μεγαλύτερη πίτα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα, με εμβαδόν 14 τετραγωνικών μέτρων. […] Θα μοιράσουμε πάνω από 10.000 πακέτα σαρακοστιανών τροφίμων». Τη μουσική διασκέδαση των πολιτών στο Περιστέρι έχει αναλάβει ο τραγουδιστής Γιάννης Καψάλης

Η Κρήτη ξέρει να γιορτάζει με την ψυχή της την Καθαρά Δευτέρα! | ΦΩΤΟ

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version