Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ροζ πανσέληνος: Μοναδικές εικόνες από το εντυπωσιακό φαινόμενο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ροζ πανσέληνος του Απριλίου, ανέτειλε ολόγιομη και το φαινόμενο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, μαγεύοντας εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.  Το «ροζ φεγγάρι» ήταν ορατό στην καλύτερη φάση του στις 2:12 τα ξημερώματα του Σαββάτου.  Ωστόσο, αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι η πανσέληνος φαίνεται σε διαφορετικό μέγεθος και χρώμα σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Ονομάζεται ροζ φεγγάρι γιατί έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη.

Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα.

Σε άλλες περιοχές η εν λόγω πανσέληνος ονομάζεται και Egg Moon ή Fish Moon, λόγω των ψαριών που αυτή την περίοδο κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα.

Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας. Για τον ίδιο λόγο έχουμε και κόκκινα ηλιοβασιλέματα, εξηγούν οι ειδικοί.Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την Αργολίδα:

Η Ροζ Πανσέληνος – Φωτογραφία Eurokinissi: Παπαδόπουλος Βασίλης

Ροζ πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες του φεγγαριού

Η συγκεκριμένη πανσέληνος συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών

Φωτογραφία Eurokinissi
Πηγή:  pagenews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap