Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση για νέα μέτρα με μάσκες στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε

στις

σουπερ μαρκετ μασκες
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής που εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα για τον κορονοϊό, Μάριος Λαζανάς έκανε λόγο για περίοδο δυσκολιών στην οποία μπαίνουμε.

Ο κ. Λαζανάς στάθηκε ιδιαίτερα στη χρήση της μάσκας η οποία επιβάλλεται να επανέλθει στους κλειστούς χώρους και δη στα σούπερ μάρκετ, όπου βέβαια θα πρέπει να γίνονται και πιο αυστηροί έλεγχοι.

«Σαφώς και είμαστε σε συναγερμό. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα της μάσκας. Εμείς έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας στην επιτροπή που έχει συζητήσει το θέμα για τις μάσκες, διαβιβάζεται η άποψη για τη μάσκα στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει τις όποιες αποφάσεις. Επειδή μπαίνουμε σε μία δύσκολη εποχή, το πιο βασικό μέτρο αυτή τη στιγμή είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση της μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Θεωρούμε ότι η μάσκα αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ βασικό μέτρο που πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους και που δεν είχε καθιερωθεί μέχρι στιγμής. Εμείς λέμε ότι στα σούπερ μάρκετ πρέπει να επιβληθεί η χρήση της μάσκας, που μέχρι τώρα ήταν απλά μία σύσταση. Δεν υπήρχε χρήση μάσκας υποχρεωτικά από τους πωλητές; Από τους σερβιτόρους τηρείται η χρήση μάσκας; Από αυτούς που παρασκευάζουν τα τρόφιμα μέσα στις κουζίνες τηρείται η χρήση μάσκας; Και πολλοί δεν τις φοράνε και σωστά. Η επιτροπή δηλαδή συστήνει κάτι, η κυβέρνηση προσπαθεί να το επιβάλει και εμείς δεν το ακολουθούμε. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι».

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα και έναν νέο θάνατο στη χώρα, από επιπλοκές της νόσου του κορονοϊού.

Πηγή: dikaiologitika

σουπερ μαρκετ μασκες
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap