Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Νοσηλευτών: «Διαθέτουμε 20 λεπτά σε κάθε ασθενή»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και τον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές μίλησε στο OPEN TV o κ. Γιώργος Τσόλας.
Στα όρια τους βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε ολόκληρη τη χώρα, εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας και των επιδημιολογικών στοιχείων που σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση. Την κατάσταση αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νοσηλευτών, Γιώργος Τσόλας, ο οποίος εκπροσωπεί 5.000 νοσηλευτές. «Ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει ένας νοσηλευτής ανά 8ωρο για έναν ασθενή είναι 20 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ώστε να παρουσιάσει τη δυσκολία της κατάστασης. Ο κ. Τσόλας σημείωσε ακόμη πως στη Βόρεια Ελλάδα, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι μεγάλο, ενώ εξήγησε πως στο νοσοκομείο Δράμας έχουν νοσήσει 100 από τους 250 εργαζομένους.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νοσηλευτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν πολλοί από τους συναδέλφους του, εξαιτίας του φόβου των πολιτών μήπως νοσήσουν αν έρθουν σε επαφή μαζί τους. «Σαφώς, υπάρχουν αναφορές πως εργαζόμενοι υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Είμαστε επιφυλακτικοί στις επαφές μας, προσέχουμε πολύ τις οικογένειες μας, αλλά ορισμένοι πολίτες αντιδρούν περίεργα», τόνισε.

Ο κ. Τσόλας μίλησε και για την ανάγκη κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, ειδικά στη φάση αυτή της πανδημίας, όπου οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν βασίζονται μόνο στην φαρμακευτική αγωγή για τη νοσηλεία των ασθενών, αλλά κυρίως στις προσωπικές τους προσπάθειες. Αναφορικά με την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, μια αισιόδοξη είδηση καταγράφηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου για πρώτη φορά μετά από εφημερία υπάρχουν ελεύθερες κλίνες στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Το γεγονός επιβεβαίωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ, Μηλίτσα Μπιτζάνη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.
Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap