Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Πότε θα ανοίξει επιτέλους για να σταματήσουν τα λουκέτα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της εστίασης ζητούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον κλάδο, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται σε εκείνους που επαναδραστηριοποιούνται από τη Δευτέρα.
«Δεν ήταν αναμενόμενη κάποια αλλαγή» στο lockdown της εστίασης λέει στο iEidiseis o πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, κληθείς να σχολιάσει την πρώτη χαλάρωση μέτρων, η οποία αφήνει «εκτός» εστιατόρια και καφέ – μπαρ.
Και ενώ η επαναδραστηριοποίηση του λιανεμπορίου χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς που δημιουργεί η μέθοδος του click away (το οποίο επιστρέφει μόνο στις «κόκκινες» περιοχές) αξιολογείται θετικά, ο ίδιος εκτιμά πως τα ρολά των εστιατορίων θα μείνουν κατεβασμένα για αρκετό καιρό ακόμη, σε συνέχεια των όσων ακούστηκαν στη χθεσινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.
Απάντηση δε ζητά, όμως, μόνο το πότε θα ανοίξουν τα εστιατόρια αλλά και το πόσα από αυτά θα τα «καταφέρουν».
«Ήδη έχουμε πολλά λουκέτα. Στο κέντρο της Αθήνας, γύρω από τη Σκουφά και τη Βαλαωρίτου, έκλεισαν οριστικά 40 – 50 εστιατόρια και καφέ. Ακόμη 10 λουκέτα έχουν καταγραφεί στο Γκάζι. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, έκλεισαν 40 καταστήματα», επισημαίνει ο κ. Καββαθάς.
Σε πρόσφατη επίσκεψή του σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης και σε σειρά καταστημάτων εστίασης πλην όσων ήδη κατεγράφη πως έκλεισαν. Το ζοφερό σκηνικό συμπληρώνουν αγγελίες για πωλητήρια ή ενοικιαστήρια σε πολλές βιτρίνες, ενώ σε άλλες διακρίνονται σωρευμένοι λογαριασμοί έως και ειδοποιητήρια εξώσεων, εξηγεί.
Η ίδια τάση παρατηρείται και στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, η Συνομοσπονδία έχει λάβει γνώση για αρκετά λουκέτα «στην παλιά πόλη της Ρόδου, στο πλέον εμπορικό σημείο στο νησί, στα Χανιά και στην Κέκρυρα», μεταξύ άλλων περιοχών.
«Είναι δεδομένο πως η εστίαση θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αν η κυβέρνηση δε λάβει μέτρα», τονίζει, παραπέμποντας και σε πρόσφατη έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, βάσει της οποίας 4 στους 10 επιχειρηματίες στην εστίαση ανέφεραν πως είναι «πολύ ή αρκετά πιθανόν» να κλείσουν.
Σημείωσε, δε, πως η μείωση ενοικίων είναι ένα από τα σε θετική κατεύθυνση μέτρα, αλλά και ότι απαιτείται ειδικό για τον κλάδο πρόγραμμα στήριξης.

 

Περισσότεροι από 300.000 εργαζόμενοι σε πολύμηνη αναστολή

«Καμπανάκι» κινδύνου για τους εργαζόμενους στην εστίαση έστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γίωργος Χότζογλου.
«Στην Ελλάδα της πανδημίας, όποιος πιέζει πιο πολύ παίρνει αυτό που θέλει. Όταν η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις από την Εκκλησία, άνοιξε τους ναούς για τα Θεοφάνεια. Όταν δέχθηκε πιέσεις από το εμπόριο, άνοιξε τα μαγαζιά», δήλωσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την επαναλειτουργία του εμπορίου από την προσεχή Δευτέρα.
Στην εστίαση, πάντως, το πρόβλημα ειναι το ότι οι εργαζόμενοι είναι ξεχασμένοι από την κυβέρνηση, όπως και το πόσες επιχειρήσεις θα μπορέσουν, τελικά, να ανοίξουν, όταν δοθεί το «πράσινο φως», αναφέρει στο iEidiseis.
Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου, οι επιχειρήσεις του κλάδου σε αναστολή ανέρχονται σε 80.000, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές φτάνουν τους 330.000. Μόνη πρόβλεψη για τους τελευταίους αποτελεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ από πλευράς πολιτείας «δεν υπάρχει η παραμικρή στήριξη, η παραμικρή παραπέρα ευνοϊκή ρύθμιση».
Ακόμη και για το επίδομα των 534 ευρώ, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ θέτει το ερώτημα αν η ενίσχυση αυτή φτάνει σε όλους τους εργαζόμενους καθώς και αν καταβάλλεται στην προσήκουσα ανλογία: «Μη ξεχνάμε ότι για να πάρει κανείς την αποζημίωση πρέπει να είναι δηλωμένος. Όμως η εστίαση αποτελεί την “πρωταθλήτρια” στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, η οποία αγγίζει το 60% στον κλάδο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΣΕΠΕ (2019)».
«Καμία ρύθμιση» δεν προβλέπεται, από πέρυσι και μέχρι σήμερα, για τους σχεδόν 50.000εποχικούς εργαζόμενους, κατέληξε ο κ. Χότζογλου.

«Δεν έχει έρθει η ώρα της εστίασης»

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της χθεσινοβραδυνής ενημέρωσης για την πανδημία, όπου και ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, ανέφερε ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για το άνοιγμα της εστίασης.
«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αγωνίες που έχουν οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης», όμως «θα πρέπει να κινηθούμε με πολύ προσεκτικά βήματα και να μην είμαστε βιαστικοί», όπως είπε.
«Πρώτα πάμε το λιανικό εμπόριο, που είναι λιγότερο επικίνδυνο όσον αφορά τη διάδοση της επιδημίας και οι κανόνες μπορούν να τηρηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στην εστίαση ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει η στιγμή εκείνη που για να φας ή για να πιείς θα βγάλεις τη μάσκα και άρα εκεί πάντοτε ο κίνδυνος μετάδοσηςτου ιού είναι πολύ μεγαλύτερος», εξήγησε.
«Εάν το επιτρέψει η πανδημία και η Επιτροπή εγκρίνει τις ιδέες που το Υπουργείο Ανάπτυξης συνεχώς αναπτύσσει για όλους τους κλάδους της οικονομίας, θα έρθει και η ώρα της εστίασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως απέχουμε από αυτό το σημείο επί του παρόντος.
«Μην ξεχνάτε είμαστε στο χειμώνα. Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πάρα πολύ μεγάλος», σημείωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας, τέλος, πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Βατόπουλος: Σε 2 βδομάδες και βλέπουμε η εστίαση

Αχτίδα φωτός» και για το άνοιγμα της εστίασης, μετά το λιανεμπόριο, άφησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο πώς ελήφθη η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων παρά την πανδημία του κορονοϊού, εξήγησε πώς η επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες το θέμα της εστίασης.
 

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΕΛΛΑΔΑ

Live ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύτηκε

στις

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο Υγείας την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 2215 νέα κρούσματα σήμερα και 32 θάνατοι

Δημοσιεύτηκε

στις

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σε επίπεδο Κρήτης, εντοπίστηκαν 74 κρούσματα. Ειδικότερα, 39 στο Ηράκλειο, 2 στο Λασίθι, 18 στο Ρέθυμνο και 15 στα Χανιά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές2
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

ektakti eidisi εκτακτη ειδηση
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας

Δημοσιεύτηκε

στις

σούπερ μάρκετ
11 Shares

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν και θα ισχύουν έως τις 16 Μαρτίου.

Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο

Με δεδομένο οτι τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει απο τις 19.00 και όχι από τις 18.00, τα σούπερ μάρκετ, αντί για τις 17.00 θα κλείνουν στις 18.00, προκειμένου εργαζόμενοι και πελάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ήδη ο Σκλαβενίτης ανακοίνωσε το νέο ωράριο των καταστημάτων του:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00-20:30
  • Σάββατο: 08:00-20:00

Διαφοροποιήσεις ωραρίου καταστημάτων έως και το Σάββατο, 6 Μαρτίου:

Αττική & Θεσσαλονίκη

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00-20:30
  • Σάββατο: 07:00-18:30

Εξαιρείται το εμπορικό κέντρο The Mall που θα λειτουργεί ως εξής:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-20:30
  • Σάββατο: 08:30-17:30

Στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Λευκάδας, Ρόδου, Σάμου & Φθιώτιδας το ωράριο είναι το εξής:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00-18:30
  • Σάββατο: 07:00-18:30

Τι αλλάζει με τον κωδικό 2 στο 13033

Υπενθυμίζεται οτι στον κωδικό 2,  που αφορά μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

σούπερ μάρκετ
11 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινική δίωξη στον 37χρονο ηθοποιό για τον βιασμό Άνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Άνθης
6 Shares

Ποινική δίωξη για την κατηγορία του βιασμού άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 37χρονου γνωστού ηθοποιού, που μηνύθηκε από τον σεφ Δημήτρη ‘Ανθη για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2006.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ύστερα από προανάκριση που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της οποίας ο μηνυόμενος κλήθηκε σε εξηγήσεις και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για βιασμό.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται πως τον επίμαχο χρόνο βιάστηκε από τον κατηγορούμενο στο σπίτι του τελευταίου στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πήγαν οι δυο τους έπειτα από συνάντησή τους σε μπαρ, στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος και ο αδελφός τού θύματος.

Ο κατηγορούμενος, φοιτητής τότε δραματικής σχολής, αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι με τον σεφ είχαν συνευρεθεί ερωτικά χωρίς καμία βία ή εξαναγκασμό.

Στις γραπτές εξηγήσεις που κατέθεσε ο ηθοποιός φέρεται να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως τον επίμαχο χρόνο ούτε έμενε στην Ομόνοια, ούτε εργαζόταν στο μπαρ που αναφέρεται στη μήνυση.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε Τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργήσει κύρια ανάκριση.

Άνθης
6 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Έριξε μπουνιά στον ντελιβερά επειδή… άργησε την παραγγελία! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ντελιβεράς
42 Shares

Επεισόδιο για μια παραγγελία ανήμερα Τσικνοπέμπτης σημειώθηκε στη Βέροια.

Ένας άνδρας, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, γρονθοκόπησε ντελιβερά επειδή άργησε να παραδώσει την παραγγελία.

Σύμφωνα με το Inveria.gr, το απίστευτο περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ σε περιοχή κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ ο άνδρας που έριξε γροθιά στον υπάλληλο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο ντελιβεράς θελήσει να υποβάλλει μήνυση, αλλά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως δεν ήθελε να δώσει συνέχεια…

Αυτονόητα καταδικαστέα πράξη για μια επαγγελματική ομάδα που έχουμε στην καρδιά μας.

Απέναντι σε αυτές τις ασχήμιες, εμείς επιλέγουμε να κρατάμε τις καλές ειδήσεις, όπως οι δύο που ακολουθούν:

Οι Κρητικοί σεβάστηκαν τους ντελιβεράδες και δεν έκαναν παραγγελίες

89χρονος ντελιβεράς δέχεται το πιο συγκινητικό φιλοδώρημα

ντελιβεράς
42 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός σε live μετάδοση: Τρόμος για τον βουλευτή της ΝΔ – «Άνοιξε ο τοίχος» | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμός
16 Shares

Σε ζωντανή σύνδεση βρισκόταν ο βουλευτής Λάρισας με το κόμμα της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, την ώρα του μεγάλου σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη Θεσσαλία.

Ο κ. Κέλλας συμμετείχε σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, όπου ήταν συνδεμένος μέσω Skype και μιλώντας από το κινητό του τηλέφωνο.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναστατώθηκε εύλογα την ώρα του σεισμού, ενημερώνοντας τους συνομιλητές του πως γίνεται μεγάλος σεισμός.

Βίντεο: Η στιγμή του σεισμού της Πέμπτης

Ο βουλευτής Λάρισας ανέφερε πως από τον σεισμό άνοιξε ο τοίχος πίσω του και όσο βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Αιφνιδιασμένοι οι σεισμολόγοι

Αιφνιδιασμένοι είναι ακόμη και οι σεισμολόγοι από τον χθεσινό, δεύτερο μεγάλο σεισμό στην Ελασσόνα.

Τα 5,9 Ρίχτερ ήταν ένας σεισμός που δεν περίμεναν και όπως τονίζουν δεν πρόκειται για μετασεισμό των 6 Ρίχτερ, αλλά για έναν νέο σεισμό ο οποίος μάλιστα προήλθε από ένα νέο ρήγμα το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι τώρα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Ευθύμη Λέκκα, στο iefimerida.gr, καθώς ανέφερε πως ο χθεσινός σεισμός το βράδυ «αποτελεί έκπληξη».

Οπως είπε, πρόκειται για σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή της Λάρισας, ενώ ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα. Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως επρόκειτο για δεύτερο κύριο σεισμό και δεν απέκλεισε μετασεισμό ίδιου μεγέθους.

Σεισμός

Σεισμολόγοι: Σπάνιο φαινόμενο «δίδυμων» σεισμών

Οι δύο μεγάλοι σεισμοί σε διάστημα περίπου 30 ωρών, έχουν προκαλέσει την έκπληξη σε όλους τους σεισμολόγους. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάση Γκανά, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, επισήμανε και αυτός ότι πρόκειται για έναν νέο σεισμό, που θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία. Σημείωσε δε πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που τελευταία φορά που εμφανίστηκε στην Ελλάδα, ήταν το 2014 στην Κεφαλονιά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος έκανε λόγο για έναν «σχεδόν δίδυμο σεισμό», καθώς ήταν περίπου ίδιου μεγέθους με τον αρχικό. Τόνισε, δε, ότι το επίκεντρο ήταν στην ίδια περιοχή με τον χθεσινό σεισμό, ενώ, παρότι φαινομενικά μετατοπίστηκε βορειοδυτικά, προέρχεται από το ίδιο ρήγμα. Ο Κώστας Παπαζάχος επισήμανε ότι «δεν έχουμε δει ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων», ωστόσο, αν αυτό συμβεί, «θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Επίσης, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος και πρώην διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως και οι δύο μεγάλοι σεισμοί, σύμφωνα με τις μετρήσεις από το Γερμανικό Γεωφυσικό Κέντρο ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, τονίζοντας πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν.

Έκανε λόγο για ένα «σεισμικό ζεύγος» αναφορικά με τους δύο κύριους σεισμούς, τονίζοντας ότι είναι ένα «εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο», αλλά και πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει».

Πηγή: iefimerida

σεισμός
16 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap