Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Μάξιμος Σενετάκης: Ένας άνθρωπος που παλεύει για την Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

σενετάκης
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο Μάξιμος Σενετάκης είναι ένας νέος βουλευτής, με φρέσκιες ιδέες και με όρεξη για δουλειά. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του κι έχει γράψει «χιλιόμετρα» στην αγορά και το… γιαπί θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς δραστηριοποιήθηκε σε έναν πολύ δύσκολο τομέα.

Γνωρίζει, συνεπώς, από πρώτο χέρι τα προβλήματα του πολίτη στην καθημερινότητά του και έχει καθαρή εικόνα για το τι χρειάζεται να κάνει ένας πολιτικός, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ένας ακόμα που απλά τάζει και δεν εφαρμόζει ποτέ τίποτα. Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, είναι από τους ανθρώπους που πραγματικά παλεύουν για τα προβλήματα του τόπου τους, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του 2012, έχοντας νωρίτερα μεγάλη πορεία ως επιβλέπων μηχανικός στα μεγαλύτερα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ανάμεσα σε αυτά, η αποπεράτωση του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στην πλατεία Δασκαλογιάννη, η κατασκευή υποκαταστημάτων Ι.Κ.Α., σε Εσταυρωμένο και Χερσόνησο, η κατασκευή τομέα στον οποίο στεγάζονται υπηρεσίες του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA, η διαμόρφωση του πολυχώρου στην παλιά Λαχαναγορά, η κατασκευή των νέων χειρουργείων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καθώς και η κατασκευή του Μουσείου Μεσαράς.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και επιστημονικές επιτροπές. Μεταξύ άλλων, διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, καθώς επίσης και μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συμμετοχή του στην μόνιμη επιστημονική επιτροπή «Έργων Ανάπτυξης» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Από το 2007 έως το 2009 διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Για πρώτη φορά πήρε θέση στα έδρανα της Βουλής το 2012, επανεκλέχθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους ενώ στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 όταν και επανεξελέγη, επέστρεψε στο… εργοτάξιο, όπως ο ίδιος λέει, και επίβλεψε την υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων έργων, μεταξύ αυτών και ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ του Ηρακλείου.

«Ο χρόνος τρέχει και δεν είναι για χάσιμο. Η ώρα της δράσης ήρθε! Αντί για λόγια έργα! Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο», ανέφερε ο Μάξιμος Σενετάκης μετά την εκλογή του ως βουλευτής Ηρακλείου τον Ιούλιο του 2019 και φαίνεται πως ο ίδιος δεν αφήνει τον χρόνο να πάει… χαμένος. Το αποδεικνύουν αυτό οι δράσεις, οι συναντήσεις και το κοινοβουλευτικό του έργο, που έχουν ως κύριο γνώμονα τους πολίτες του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα. Τρανό παράδειγμα η επιμονή που έδειξε και ο ίδιος μαζί με άλλους τοπικούς παράγοντες, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του έργου του ΒΟΑΚ, δίνοντας μάλιστα και το «παρών» στην παρουσίασή του, σε εκδήλωση όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του τον Ιούλιο του 2019, διετέλεσε εισηγητής της κυβέρνησης σε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια και συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βουλή, όπως αυτή της κύρωσης των συμβάσεων για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ο κ. Σενετάκης εξαρχής έθεσε ως προτεραιότητα να απορροφηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης όλα τα επενδυτικά ποσά, τονίζοντας πως δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Παράλληλα, έσκυψε πάνω από τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο αλλά και στην Κρήτη συνολικά, κάνοντας παρεμβάσεις υπέρ της κάλυψης κενών στα σχολεία αλλά και της επαναλειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων όπως και για τη λειτουργία Πειραματικών Σχολείων.

Ενδιαφέρθηκε έμπρακτα και για τους αγρότες της περιοχές, με αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς και υπουργούς για να αναζητήσει λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι επαφές του με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές, δείχνοντας έμπρακτα πως τον απασχολεί η ζωή των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Αυτό αποδείχθηκε και στην επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Κρήτη όπου οι δυο συναντήθηκαν με τον κ. Σενετάκη να τονίζει ότι «το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και είναι στο χέρι των αυτοδιοικητικών στελεχών να αξιοποιήσουν κάθε σεντ από τα 316 εκ.€ που μπορεί να λάβει η Κρήτη για έργα πνοής στο νησί».

Συνάντηση είχε πρόσφατα και με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστο Δήμα, όπου μετέφερε την άποψη πως «το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί υπόδειγμα καινοτομίας και δημιουργίας για την Ελλάδα και την Μεσόγειο».

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη της περιοχής του Ηρακλείου και της Κρήτης συνολικά.

Ο Μάξιμος Σενετάκης, επίσης, έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον για το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι, με πολλές και συχνές επισκέψεις στο εργοτάξιο.

Ανάλογη δράση έχει να επιδείξει και σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις προς την υλοποίηση του έργου.

Αναμφίβολα, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών από τη δεύτερη εκλογή του ως βουλευτής Ηρακλείου, ο Μάξιμος Σενετάκης έχει ήδη δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά παλεύει σαν Κρητικός, πρώτα και πάνω από όλα, για να λύσει τα προβλήματα του τόπου του, και τιμά την ψήφο των συμπολιτών του στο έπακρο.

Πηγή: newsbomb

σενετάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η στιγμή της επίθεσης σε πισίνα βίλας στην Κρήτη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

δολιοφθορα σε πισινα πολυτελους βιλας στην Κρήτη

Επίθεση σε τουριστική βίλα στην Κρήτη εξαπέλυσαν άγνωστοι, όταν πέταξαν πίσσα μέσα στην πισίνα της.

Η ώρα είναι τρεις και πρώτα τέσσερα λεπτά, ξημερώματα Δευτέρας. Ξαφνικά το χρώμα της πισίνας αρχίζει να γίνεται μαύρο.

Όπως καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας, είναι η στιγμή που κάποιος έξω από τον φράκτη της πολυτελούς βίλας στη Χερσόνησο, εκσφενδονίζει ένα μαύρο υγρό.

Ο ιδιοκτήτης της πισίνας μιλάει και περιγράφει τη σοκαριστική εικόνα που αντίκρισε όταν ξύπνησε. Το νερό, από γαλανό είχε γίνει μαύρο.

«Είχανε πέσει μέσα μαύρα υγρά, εγώ πίσσα αραιωμένη το λέω, δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν, απλά είχε διαλυθεί σε όλη την πισίνα, είναι και τεράστια, 126 τετραγωνικά».

Στο βίντεο έχει καταγραφεί καρέ καρέ η στιγμή της επίθεσης. Ο δράστης, που έχει σκαρφαλώσει στον φράχτη, πετάει την πίσσα σε δύο δόσεις.

Η κάμερα καταγράφει μία πρώτη κηλίδα μέσα στο νερό και αμέσως μία δεύτερη. Το μαύρο χρώμα αρχίζει να εξαπλώνεται.

Αμέσως μετά, ο δράστης διακρίνεται να τρέχει προς τα δεξιά και να εξαφανίζεται στο σκοτάδι.

«Όλα γίνανε απ’ έξω από τον δρόμο, δηλαδή δεν μπήκε μέσα στον χώρο από μία περίφραξη που έχω γύρω στα τρία μέτρα στον δρόμο. Πετάξανε το δοχείο μέσα, δεν ξέρω αν ήταν ένας ή δύο ή πόσοι ήταν».

Η δολιοφθορά στην πολυτελή έπαυλη είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να αναστατώσει τον ιδιοκτήτη του καταλύματος, αλλά και τους Ρώσους τουρίστες που φιλοξενεί εκεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Έβλεπα την απορία στο βλέμμα τους. Δηλαδή εκεί που κολυμπούσανε χθες ήταν μαύρα νερά. Οι άνθρωποι δεν έφυγαν. Αν φεύγαν θα γινόταν μεγαλύτερη η ζημιά μου, θα έπρεπε να τους επιστρέψω τα χρήματά τους».

Η σήμανση επισκέφτηκε τον χώρο και έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστου, χωρίς ωστόσο ο ιδιοκτήτης να μπορεί να καταλάβει ποιος κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή πράξη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ekriti.gr

δολιοφθορα σε πισινα πολυτελους βιλας στην Κρήτη
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Έριξαν άσφαλτο στον δρόμο, αλλά άφησαν την κολώνα στη μέση! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

150 Shares

Ένα απίστευτο κι όμως κρητικό, ή μάλλον… ελληνικό περιστατικό, καθώς συχνά-πυκνά βλέπουμε παρόμοιες ανορθογραφίες σε δημόσια έργα ανά την Ελλάδα, εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για την οδό Εμμ. Χαρ. Παπαδάκη, πλησίον της Λεωφόρου Κνωσού του Ηρακλείου, όπου χρειάστηκε να γίνουν κάποιες εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου, με το αποτέλεσμα βέβαια να μην είναι ακριβώς που οι περίοικοι, ενδεχομένως και οι ίδιοι οι συντελεστές θα περίμεναν.

Κι αυτό διότι, μετά την ολοκλήρωση του έργου, η κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ που βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μέση του δρόμου (!), παρέμεινε άθικτη στο ίδιο σημείο!

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τη σχετική φωτογραφία, ο στύλος της ΔΕΗ έμοιαζε με φυσικό εμπόδιο για… σλάλομ, που, αν μη τι άλλο, δημιουργεί μία προβληματική εικόνα και συνθήκη για τα διερχόμενα οχήματα.

ikona_viber_2021-06-14_10-35-17

συνεχεια αναγνωσης

XANIA

Αυτός είναι ο 35χρονος Κρητικός που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κατηγορούμενος
152 Shares

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του -Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης «Messenger» και «Instagram»

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 35χρονου που φέρεται να αποπλανούσε ανήλικα κορίτσια και χθες κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Χανίων.

Πρόκειται για τον ΒΕΣΤΑΚΗ Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986 και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, που είχε προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης «Messenger» και «Instagram»  που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω κατά την τέλεση των ποινικά κολάσιμων πράξεων του, ήτοι το όνομα προφίλ «Μανούσος Σφακιά» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και το «manousossfakia» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, καθώς επίσης και το όνομα προφίλ «Βεστάκης Αντώνης» στο Facebook και «bestakesantonis» στο Instagram.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια δέκα ημερών (10), από την έκδοση της σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκων.

κατηγορούμενος
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σεισμός στην Κρήτη – «Ταρακουνήθηκε» το Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ηράκλειο
103 Shares

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του Νομού Ηρακλείου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο σεισμός, έντασης 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15.22 και το επίκεντρο εντοπίζεται 25 Χλμ. ΒΔ της Άρβης.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στους κατοίκους του Ηρακλείου ενώ να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η σεισμική ακολουθία στην περιοχή του νομού Ηρακλείου και δη της Άρβης ειναι συνεχής.

 

Ηράκλειο
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άρχοντες! Άφησαν τα αμάξια τους στη μέση του δρόμου για να τα… πουν!

Δημοσιεύτηκε

στις

οδηγοί
327 Shares

Συζήτηση στη μέση του δρόμου μπροστά από τον κόμβο προς ΒΙΠΕ στο Ηράκλειο είπαν να πιάσουν δυο οδηγοί, παρακωλύοντας την κυκλοφορία για τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του ekriti, ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου πάρκαρε στο σημείο και κατέβηκε από το αυτοκίνητο του προκειμένου να συνομιλήσει με τον οδηγό του ΙΧ, επιλέγοντας όμως όχι και το πιο κατάλληλο σημείο για να τα πουν…

Δείτε τη… ζαμανφουτίστικη φωτογραφία:

Σταμάτησαν στη μέση του δρόμου για να τα πούν...

οδηγοί
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Απίστευτες στιγμές στο Ρέθυμνο: Της έκανε πρόταση γάμου στο θερινό σινεμά! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

σινεμά
197 Shares

Η σινεβραδιά στον “κήπο” του Θερινού Κινηματογράφου “ΑΣΤΕΡΙΑ” στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα 14 Ιουνίου περιείχε μια μεγάλη έκπληξη,την οποία και σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Daynight.gr!

Άλλωστε, είχαμε καιρό να δούμε να συμβαίνει κάτι ξεχωριστό εδώ και πολλούς μήνες καθώς η νέα πραγματικότητα στη ζωή όλων μας είχε δημιουργήσει άλλες συνθήκες που δεν το επέτρεπαν.

Μία όμορφη έκπληξη, λοιπόν, που σκόρπισε συγκίνηση, συναισθήματα αγάπης, χαράς και προσμονή για το μέλλον. Ένα όμορφο ταιριαστό ζευγάρι μοιράστηκε μαζί με τους θεατές της ταινίας “Η χώρα των Νομάδων” μία σημαντική στιγμή της ζωής του.

Ο Ιδομενέας Ακουμιανάκης επέλεξε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Χρυσή Κλειδή μέσα από την οθόνη των “ΑΣΤΕΡΙΩΝ”!

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας, το κοινό έκπληκτο είδε στην οθόνη του κινηματογράφου ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με τις στιγμές ενός ερωτευμένου ζευγαριού, συνοδευόμενο από ένα τραγούδι αγάπης και υπόσχεσης. Είδε εν τέλει μία πρωτότυπη πρόταση γάμου τη στιγμή που αναγράφηκε στην οθόνη η πολυπόθητη πρόταση: «Θα με παντρευτείς;».

Ξαφνικά ανοίγουν τα φώτα, ακούγεται το ΝΑΙ, δίνεται το δακτυλίδι, αγκαλιές και φιλιά από το ερωτευμένο ζευγάρι, συγκίνηση, δάκρυα και έκπληξη… Χειροκρότημα και ευχές από τους παρευρισκόμενους!

Η Χρυσή δεν γνώριζε τίποτα, δεν είχε καταλάβει ότι θα ήταν μία ξεχωριστή βραδιά, δεν περίμενε καμία πρόταση. Πίστευε ότι απλά ήταν μία βραδιά σινεμά!

Παρόντες στο γεγονός, για να συμμετάσχουν στη χαρά του ζευγαριού, η οικογένεια της Χρυσής και κάποιοι φίλοι του ζευγαριού που είχαν ενημερωθεί για την πρόταση, άλλοι ως θεατές στο χώρο προβολής και άλλοι έξω στο χώρο αναμονής του σινεμά για να μην προδοθεί η πρόθεση του Ιδομενέα για την καλή του!

 

 

Το Daynight.gr εύχεται ολόψυχα στους μελλόνυμφους καλά στέφανα και καλούς… σινεφίλ απογόνους 🙂

 

σινεμά
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap