ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού
Λίγο μετά τις 12:30 τη Μεγάλη Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.
Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Με συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτων αίρεται η ασυλία του Γιάννη Λαγού #jailgoldendawn #europeanparliament pic.twitter.com/5obqiVuik2
— maria psara (@mapsara) April 27, 2021
Ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

-
QUIZ2 ημέρες πριν
ΚΟΥΙΖ: Πόσο μάχιμος θα ήσουν αν ζούσες το 1821;
-
PLUS +2 ημέρες πριν
Το χαστούκι του Τούρκου στον Γέρο του Μοριά και η υπόσχεση για τη λευτεριά
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ολόκληρη τάξη από την Αθήνα ταξιδεύει στους Αρκιούς για να μην κάνει μόνος του παρέλαση ο Άγγελος!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Γαύδος: Παρέλαση με τους 2 μοναδικούς μαθητές για την 25η Μαρτίου | ΒΙΝΤΕΟ