ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνώριση αδυναμιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Γενναία η παραδοχή Μητσοτάκη
Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνώριση αδυναμιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι προσπάθειες για ένα καλύτερο ΕΣΥ
Στο πλαίσιο των πρόσφατων δηλώσεων του, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήρε την ειλικρινή στάση του Πρωθυπουργού αναφορικά με τις διαπιστωμένες ανεπάρκειες στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Μάλιστα, έκανε λόγο για μια γενναία ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης.
Οι προκλήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και η διακυβέρνηση
Η αναγνώριση των δυσλειτουργιών
«Δεν είναι πολύς ο καιρός, περίπου ενάμισης μήνας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το τέλος του ΟΠΕΚΕΠΕ». Αυτή η κίνηση, όπως υπογράμμισε, αποτελεί σαφή αναγνώριση πως ο συγκεκριμένος φορέας αποτελούσε πεδίο δυσλειτουργιών. «Προς το τέλος του 2027, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την επίδοσή μας και σε αυτόν τον τομέα. Θα μας κρίνουν, δηλαδή, βάσει των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε. Τόνισε, επίσης, με έμφαση πως «καμία υπουργική θέση δεν είναι πάγια».
Το ζήτημα της υπουργικής ευθύνης
«Δεν αμφιβάλλω καθόλου για την ακεραιότητα των στελεχών που αποχώρησαν», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας. «Πιστεύω πως είναι όλοι άνθρωποι με ήθος και απολύτως έντιμοι». Πρόσθεσε, όμως, πως «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, καθώς αφορά το δημόσιο χρήμα, το οποίο είναι ιερό. Ωστόσο, οι διαχρονικές αδυναμίες δεν επιλύονται εύκολα».
Ο κ. Γεωργιάδης έφερε ως παράδειγμα μια ιστορική διάσταση, υπογραμμίζοντας: «Δεν θυμάμαι άλλο κυβερνητικό κόμμα, από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους το 1830, να έχει ψηφίσει προανακριτικές διαδικασίες για μέλη της δικής του κυβέρνησης». Αυτό, εξήγησε, «δείχνει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διαφάνειας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».
Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και οι επιτυχίες
Το νέο σύστημα εισόδου στα νοσοκομεία
Αναφερόμενος σε ένα νέο μέτρο για τα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι «ο μέσος χρόνος αναμονής στην Παρασκευιάτικη μεγάλη εφημερία στο “Γεννηματάς” έπεσε στις 5 ώρες και 56 λεπτά». Ενώ, προηγουμένως, ξεπερνούσε τις 9 ώρες. Είχε υπάρξει, μάλιστα, περίοδος κατά τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του, με αναμονές έως και 14 ώρες. Το σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ασθενών, άλλωστε, αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έως τις 15 Ιουλίου.
Συστηματικές παρεμβάσεις για το ΕΣΥ
«Προχωρήσαμε σε προσλήψεις τραυματιοφορέων, καθιερώσαμε νυχτερινές διαγνωστικές εξετάσεις με ιδιώτες ακτινολόγους, αξιοποιήσαμε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, και καλύψαμε κενά σε θέσεις προσωπικού», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις 15 περίπου πρωτοβουλίες που αναλάβαμε». Κατέληξε, εκφράζοντας την περηφάνια του: «Για εμένα και τους συνεργάτες μου, που εργαστήκαμε σκληρά, αυτά αποτελούν τους καρπούς μιας μεθοδικής και οργανωμένης προσπάθειας».

-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Γρηγόρης Σαμόλης: Ο λυράρης της νεολαίας που όπου κιαν παίζει γίνεται χαμός
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Μια 4χρονη δίνει αγώνα ζωής – Κάλεσμα στην κοινωνία για βοήθεια
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Όταν οι τουρίστες χορεύουν κρητικά σε γάμο στην Κρήτη: Το viral βίντεο του TikTok
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Χερσόνησος: Γνωρίστηκαν στο ίντερνετ και τον βίασε