Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών από τις φωτιές στην Κινέτα και στο Μάτι

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τις ζημιές από τις φωτιές στην Κινέτα και στο Μάτι – Μέσο κόστος ζημιάς στα κτίρια τα 41.300 ευρώ

Πάνω από 33,7 εκατ. Ευρώ αναμένεται ότι θα δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως αποζημίωση για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου. Το ποσό στηρίζεται στην πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχει σήμερα.

Ειδικότερα, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) θα ανέλθουν στα 32,4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 785 ζημιές σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, έχουν δηλωθεί 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.

«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

Πηγή: protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap