Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ο βυθός της Κρήτης μπορεί να σώσει την Ελλάδα: Δείτε πόσα δισ. ευρώ αξία διαθέτουν οι υδρογονάνθρακες της περιοχής

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η σωτηρία της χώρας, η οριστική έξοδος από την κρίση και η μεγάλη ανάπτυξη βρίσκονται στο βυθό των ελληνικών θαλασσών. Βλέπετε έχει δίκιο ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ότι μόνο χώρες που είχαν πετρέλαιο κατάφεραν να πετύχουν τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φράση αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί να έχει επικριτική χροιά και να μην αποτελεί πρόβλεψη, ωστόσο προαναγγέλλει ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες και την ευκαιρία να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα του χρέους.

Γιατί; Διότι ο θησαυρός από τους υδρογονάνθρακες είναι υπεραρκετός όχι μόνο να μας βγάλει από την κρίση και τα προβλήματα, αλλά και να αλλάξει το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Συγκρατείστε μόνο έναν αριθμό. 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Τόση εκτιμάται ότι είναι η αξία των υδρογονανθράκων μόνο νοτίως και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Και την εβδομάδα που πέρασε έγινε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα. Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τις οποίες ορίζεται η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil ως oι εταιρείες που επελέγησαν μεταξύ αυτών που κατέθεσαν αίτηση για την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων. Αν σε αυτά προσθέσετε τις ποσότητες που έχουν εντοπιστεί στο Ιόνιο πέλαγος και στη Δυτική Ελλάδα τότε γίνεται αντιληπτό ότι από εμάς αποκλειστικά εξαρτάται το μέλλον μας, αρκεί οι κυβερνήσεις να κάνουν το καθήκον τους και να προχωρήσουν τάχιστα, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς περιττά, για να μην πω ανόητα εμπόδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eretikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ