Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Ολλανδοί ξήλωσαν 28 τετραγωνικών σημαία από μεσαιωνικό φρούριο στη Ρόδο

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Άμεσα αποτελέσματα έφερε η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Αρχαγγέλου και της Κρατικής Ασφάλειας για την προκλητική αρπαγή της 28 τετραγωνικών μέτρων ελληνικής σημαίας από το μεσαιωνικό φρούριο στην ανατολική ακτή της Ρόδου, όπου είχε αναρτηθεί τρεις ημέρες πριν σε ύψος 85 μέτρων.

Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν τρεις 20χρονοι Ολλανδοί, οι οποίοι έκοψαν τα ξημερώματα της Πέμπτης με ένα κουζινομάχαιρο το σχοινί του ιστού, άρπαξαν τη σημαία και την έκρυψαν στην ντουλάπα του δωματίου που νοίκιαζαν στο Χαράκι, με σκοπό να την πάρουν μαζί τους στην πατρίδα τους!

Στην απολογία τους, οι νεαροί τουρίστες ισχυρίστηκαν ότι δεν ήθελαν να προσβάλλουν την Ελλάδα, αλλά ήταν μεθυσμένοι και το έκαναν για… αστείο! Μάλιστα, δικαιολογήθηκαν ότι όταν συνήλθαν συνειδητοποίησαν το λάθος τους, αλλά δεν ήξεραν με ποιον τρόπο να επιστρέψουν τη σημαία!

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία τους άσκησε δίωξη για προσβολή εθνικού συμβόλου και κλοπή και έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι. Η σημαία αναρτήθηκε πάλι στον ιστό της, όπου είχε αναρτηθεί με πρωτοβουλία του ερμηνευτή Γιώργου Γιαννιά, ο οποίος έχει καταγωγή από την περιοχή.

 

 

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version