Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματικές ώρες στα Βίλια: Μπήκε η φωτιά στο χωριό, καίγονται σπίτια | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματικές ώρες στα Βίλια, όπου μετά από συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, οι φλόγες από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο μπήκαν τελικά στο χωριό, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, καθώς η φωτιά κατεβαίνει προς τα σπίτια.

Στα Βίλια βρίσκεται η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη, που μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Τιτάνια μάχη από πυροσβέστες και εθελοντές

Δραματική η κατάσταση στα Βίλια, καθώς οι φλόγες από το τεράστιο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο έχουν πλέον μπει στο χωριό.

Αναφορές για σπίτια που έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η φωτιά κατακαίει για τρίτη μέρα το παρθένο δάσος στο όρος «Πατέρα» και «Μακρύ Όρος».

Οι κάτοικοι και οι εθελοντές κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί ο οικισμός, και τρέχουν ακόμα και την τελευταία στιγμή να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, στο σημείο πάνω από το κοιμητήριο του χωριού, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Οι στιγμές στα Βίλια είναι πάρα πολύ δύσκολες και παρά το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει μήνυμα από το 112 ούτε έχει υπάρξει κάποιο σήμα «συναγερμού» για εκκένωση της περιοχής, δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΟΠΚΕ που είναι στο χωριό, απομακρύνουν τους κατοίκους.

Πολλοί εξ αυτών δεν θέλουν να αφήσουν τα σπίτια τους, πιστεύοντας πως μπορούν να τα σώσουν, πλην όμως η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την παραμονή τους. Αρκετοί αναγκάζονται να αποχωρήσουν με δάκρυα στα μάτια, αφού βλέπουν τις πύρινες «γλώσσες» να απειλούν τις περιουσίες τους…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ