Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι αλλάζει από σήμερα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε εστίαση και ψυχαγωγία – Όλα τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Εστίαση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στο lockdown ακόμα και στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη μπαίνει σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου, αφού σε ισχύ μπαίνουν τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία.

Οι εμβολαισμένοι πολίτες θα μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τους μεικτούς χώρους διασκέδασης (σ.σ. εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας (π.χ. σινεμά, θέατρα, παιδότοποι) θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Συνοπτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης:

  • Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες
  • Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση
  • Πλήρης ελευθερία πολιτών όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι – Το μέτρο ξεκινά από την εστίαση

Σαφάρι ελέγχων

Στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των νέων μέτρων, σαφάρι ξεκινούν από το Σάββατο μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και της Αρχής Διαφάνειας.

Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες αστυνομικοί θα χωριστούν σε μικρά κλιμάκια ζητώντας όχι μόνο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού αλλά και ταυτότητα, ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχει ταυτοπροσωπία, δηλαδή αν το πρόσωπο που δείχνει το πιστοποιητικό είναι όντως αυτό που αναγράφεται.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Κατεχάκη, ώστε το βράδυ του Σαββάτου να ξεκινήσουν τα σχέδια. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 

Πηγή: ieidiseis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ