Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομικοι διας
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

O αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο συγκεντρώθηκαν φίλοι του 16χρονου και η ένταση δεν άργησε να έρθει. Εξαγριωμένοι πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης ενώ ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το χρονικό της καταδίωξης του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr δείχνει τον 16χρονο να οδηγεί με ταχύτητα το αυτοκίνητό του. Μόλις έχει φύγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων χωρίς να πληρώσει.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, αρχίζουν να τον καταδιώκουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 16χρονος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προσπάθησαν αρχικά να τον σταματήσουν.

Ο αστυνομικός, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, συνελήφθη καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Ο 16χρονος έφθασε με ασθενοφόρο στις 03:30 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε έως τις 07:30 το πρωί.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Τη στιγμή που ο 16χρονος βάζει βενζίνη, αστυνομικοί είναι εντός του πρατηρίου

Ο ανήλικος Ρομά που είναι πατέρας ενός παιδιού ενάμιση ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κατά του 16χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήμ, ενώ ο αστυνομικός σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ