Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβολιασμοί
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον επόμενο μήνα θα αρθεί το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κα Γκάγκα είπε ότι το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Όταν ρωτήθηκε από πότε θα ισχύσει αυτό απάντησε: «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Δείτε τι είπε η κα Γκάγκα

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ είναι η αρχή που εκδίδει και βεβαιώνει κάθε μήνα το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60στο έτος της ηλικίας της και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα, κατά της Covid-19.

Το πρόστιμο 100 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο επιβαλλόταν από την 1η του μηνός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αν, ωστόσο κάποιος έκλεινε ραντεβού εμβολιασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, τότε θα πληρώνει 50 και όχι 100 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ