Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Δημοσιεύτηκε

στις

εξωτερικοί χώροι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς μάσκες αναμένεται να κυκλοφορούμε το επόμενο διάστημα στους εξωτερικούς χώρους με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των ειδικών αφορά στη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος όπως θέατρα, εμπορικά κέντρα, σινεμά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμενεται το απόγευμα να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να δώσει το πλαίσιο που θα ισχύσει για το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η σαφώς βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμένους επιτρέπουν την χαλάρωση στη χρήση της μάσκας. Εξάλλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επισήμανε ότι η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, ωστόσο η εφαρμογή της θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των ειδικών.

Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή.»

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ