Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη 43χρονου Αιγύπτιου για κατασκοπεία στην Κω

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω 43χρονος Αιγύπτιος όπου στο κινητό του τηλέφωνο είχε βιντεοληπτικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί, παρατηρητήρια του στρατού, και άλλα στοιχεία.

Στα ερωτήματα των αρχών ο 43χρονος Αιγύπτιος αρνήθηκε να αποκαλύψει γιατί είχε το συγκεκριμένο υλικό. Σε έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν ένα λάπτοπ και μια συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τα οποία βρίσκονται στα χέρια των αρχών και ελέγχονται για τον παραλήπτη τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μεταναστών στην ενδοχώρα με πλαστά χαρτιά.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) προέβησαν σε επιχείρηση εξάρθρωσης Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα – διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα με πλαστά έγγραφα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός πρωινές ώρες χθες, να συνοδεύει 23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως. Οι αλλοδαπές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Τα εν λόγω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) Π.Κ., καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 43χρονου εντός της Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ και φορητές συσκευές αποθήκευσης), οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑ

Κως: Eξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Σχετικά την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για μία ακόμα φορά, λειτούργησαν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. “Η Ελλάδα έχει και φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της και καταπολεμά τα κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους, συχνά κάτω από την προστασία της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής τους”.

 

Πηγή: thetoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ