Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαρηγιάννης: «3.600 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα»

Δημοσιεύτηκε

στις

κρούσματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην εκτίμηση ότι ενδεχομένως να δούμε και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων –ακόμη και 3.600 μέχρι το τέλος του μήνα-εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αναλύοντας τα χθεσινά στοιχεία των λυμάτων για το ιικό φορτίο, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε, τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όμως το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα, λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο.

«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο καθηγητής, κάνοντας λόγο για «3600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».

Απαντώντας σε ερώτημα πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες και όχι αυτές που στερείται ο κόσμος.

«Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς εάν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, απάντησε:«Αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70%, είμαι υπέρ».

Μάλιστα, δήλωσε πως είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ