Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάλος στα social media με το διάγγελμα Μητσοτάκη και τα… τζιτζίκια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
2 Shares

Χαμός στα κοινωνικά δίκτυα μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Το green screen, ο ήχος των τζιτζικιών και η αποτυχία του να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις έδωσε χώρο να γίνει πάρτυ στα κοινωνικά δίκτυα, με χιλιάδες μηνύματα και trending τα hashtags #μητσοτακη_παραιτησου και #Μητσοτακη_επισυνδεεσαι . Σκληρή η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Δείτε μερικά από αυτά:

 


Αλέξης Τσίπρας: Να ανοίξει εκτάκτως η Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων

 

Τα λάθη του πρωθυπουργού

O πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να απαντήσει στο πιο κρίσιμο ερώτημα: γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη; Η “δική του αλήθεια” και το μεγάλο ολίσθημα.

Σύμφωνα με το news247.gr, με την πολυαναμενόμενη δήλωσή του, υπό τον ήχο τζιτζικών ο πρωθυπουργός τα είπε όλα:

  • Ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «νόμιμη», αφού την ενέκρινε ανώτατη εισαγγελέας.
  • . Ότι, παρά τη «νομιμότητα», ήταν «λάθος» και «δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί».
  • .Ότι «δεν το εγνώριζε» και, αν το εγνώριζε, «δεν θα το επέτρεπε ποτέ».

Όμως, κάτι του «διέφυγε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στο πιο κρίσιμο ερώτημα αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης: Γιατί παρακολουθούσαν τον ευρωβουλευτή και μετέπειτα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

Η σιωπή του πρωθυπουργού επ’ αυτού είναι απαράδεκτη. Για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι αυτές τις μέρες έχουν οργιάσει οι φήμες, τις οποίες ενίσχυσαν ακόμα και στελέχη του κόμματός του. Αλήθεια, δεν άκουσε ή δεν διάβασε ο πρωθυπουργός ότι ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ «αποφάνθηκε» ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη απέφερε «ευαίσθητα δεδομένα»; Πώς το γνωρίζει; Επιπλέον, διακινήθηκε, μέσω του του πολιτικοδημοσιογραφικού Ράδιο Αρβύλα ότι την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ζήτησαν ξένες χώρες, αλλά οι πρεσβευτές τους(Ουκρανία, Αρμενία) το διέψευσαν.

Δεύτερον, διότι με τη σιωπή του πρωθυπουργού σ’ αυτό το σημείο, θα συνεχιστεί η σπέκουλα γύρω από το ερώτημα «γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;». Αν η ΕΥΠ επιτελεί «εθνικό έργο», όπως μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εξηγήσει τι το «αντεθνικό» έχει διαπράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και «άκουγαν» το τηλέφωνό του.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπέπεπεσε σε ένα επιπλέον ολίσθημα. Στις προτάσεις που ανακοίνωσε για τη βελτίωση του έργου της ΕΥΠ συμπεριέλαβε την «Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα». Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν κόβει με το μαχαίρι τη δυνατότητα να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, αλλά απλώς υπόσχεται να «θωρακίσει το πλαίσιο» των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για απαράδεκτη και επικίνδυνη νοοτροπία και πρακτική. Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί και οι βουλευτές του θεωρούν τα πολιτικά πρόσωπα επικίνδυνα για «αντεθνική δράση». Όμως, η νοοτροπία αυτή γυρίζει την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω, τότε που κάθε κυβέρνηση παρακολουθούσε τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Συμπέρασμα: Ο πρωθυπουργός έκρυψε αυτό που οι πάντες αναρωτιούνται: Γιατί ο Ανδρουλάκης έπεσε θύμα παρακολούθησης; Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, σαν να μη διδάχτηκε τίποτα, αφήνει ανοιχτό το πεδίο των παρακολουθήσεων ακόμα και για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ετσι, όσα είπε ή επέλεξε να μην πει, συνιστούν τη δική του «αλήθεια», όπως την περιγράφει η ρήση του αρχαίου Μένανδρου: «Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει»…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap