Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσίδα κατάσκοπος: Πού εστιάζουν οι έρευνες – Στο «μικροσκόπιο» το Αλιβέρι

Δημοσιεύτηκε

στις

ρωσιδα κατασκοπος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών έχει προκαλέσει η δράση της κατασκόπου από την Ρωσία, που κυκλοφορούσε στη χώρα μας με το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Η 32χρονη Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα – σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΥΠ – ήταν μέλος των «illegals», γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να κρύβει τα ίχνη της.

Η «Μαρία Τσάλλα» μέχρι χθες έμενε στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι, συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα και είχε ένα μαγαζί με πλεκτά. Πριν την ανακοίνωση της ΕΥΠ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε μια διπλή ζωή ως κατάσκοπος της Ρωσίας, στους επίλεκτους «illegasl», και ότι το πραγματικό της όνομα της ήταν Ιρίνα Αλεξάντρα Σμίροβα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεντρο των ερευνών για την κατάσκοπο από την Ρωσία βρίσκεται η διπλή ζωή της στη χώρα μας επί τέσσερα χρόνια. Οι Αρχές εστιάζουν στο δίκτυο που προσπαθούσε να στήσει η ίδια στη χώρα μας, όσο και στους συνδέσμους που τη βοήθησαν να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερευνώνται η είσοδός της στην Ελλάδα, η ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, η εγγραφή της στα δημοτολόγια Κύμης – Αλιβερίου, αλλά και η απόκτηση ελληνικής ταυτότητας και ΑΦΜ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

«Πιάστηκα κώτσος» λέει ο δικηγόρος που εμπλέκεται

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση της «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται να έχει διαδραματίσει ο δικηγόρος που την βοήθησε να γραφτεί στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου. Σε νέες δηλώσεις του την Κυριακή (19.03.2023), ο Νίκος Λυμπερόπουλος όχι μόνο δεν δήλωσε μετανιωμένος για τις ενέργειές του, αλλά είπε ότι θα το έκανε ξανά. Δήλωσε, επίσης, ότι «πιάστηκα κώτσος καθώς ακούγονται ότι αυτή κυκλοφορούσε με λεφτά».

«Συνειδητοποιώ από χθες μέχρι σήμερα ότι δεν ήταν μια ιστορία για άδεια παραμονής. Εγώ είχα ιδιαίτερη ευαισθησία να γραφτεί στο δημοτολόγιο, γιατί θέλουμε να έρθει καινούργιος πληθυσμός» πρόσθεσε ο δικηγόρος. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «έχω μπλέξει με μια απίστευτη ιστορία και αυτό που εξέφρασα ως καλή μου θέληση έρχεται και εκφράζεται ως βλακεία ή ψέμα».

Στην ερώτηση, όμως, αν η σύζυγός του υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι φιλοξενούσε τη «Μαρία Τσάλλα», ο δικηγόρος από το Αλιβέρι απάντησε ότι «η γυναίκα μου είπε σε μια συνδιάλεξη ότι είχε υπογράψει μια δήλωση. Δεν τη θυμάμαι αλλά για να το θυμάται αυτή είναι πιθανό. Ένα έγινε αυτό, θα έγινε για να παρουσιαστεί ένα συμβόλαιο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Γιατί έχει μπει στο «μικροσκόπιο» το Αλιβέρι

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αυτό που εξετάζεται είναι αν στην περιοχή του Αλιβερίου υπάρχουν «πρόθυμοι» να υποστηρίξουν ανθρώπους που θέλουν κάποια διευκόλυνση με δημοτόλογια και άλλες αρχές, καθώς θεωρείται απίθανο η Ρωσίδα κατάσκοπος να επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη πόλη της Εύβοιας.

Μετά την αποκάλυψη για την υπόθεση της «Μαρία Τσάλλα», έχουν υπάρξει – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – καταγγελίες για δράση συγκεκριμένων ανθρώπων – ενδεχομένως και κυκλώματος – που ειδικεύονται σε τέτοιες πράξεις.

Τι λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Κύμης Αλβερίου Θανάσης Μπουραντάς μίλησε στον Alpha για την υπόθεση αναφέροντας ότι η γυναίκα «πήρε κάποιες δηλώσεις, από κάποια κυρία ότι την φιλοξενεί εδώ και φαίνεται να υπάρχει και κάποιος παππούς στον δήμο Διρφύων-Μεεσπιων».

Την ίδια ώρα στο χωριό Άτταλη του νομού Ευβοίας έχει κυκλοφορήσει η ιστορία για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος είχε δύο κόρες η μία από τις οποίες γέννησε ένα παιδί το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερε να ζήσει. Ωστόσο, η ιστορία αυτή παραμένει ένα μυστήριο καθώς οι κάτοικοι λένε ότι δεν θυμούνται τέτοιο περιστατικό στο χωριό τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ