Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάσχα: «Παράθυρο» για μετακίνηση εκτός νομού άφησε ο Πέτσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πάσχα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
185 Shares

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που καταγράφονται μέχρι στιγμής στο μέτωπο της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε τον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια υγεία.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως εφόσον καταστεί αναγκαίο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και με επιπλέον επιτάξεις κλινικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι μια διαδικασία που έχει κόστος.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιτραπεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ευχήθηκε τέλος, αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή, να είναι το τελευταίο lockdown. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Στ. Πέτσα:

Για τα ατομικά τεστ από τα φαρμακεία

Υπάρχει μία έλλειψη ψυχραιμίας, η οποία σε κάποιο βαθμό μπορεί να αποδοθεί στην κόπωση, από την άλλη όμως δεν δικαιολογείται. Από την πρώτη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, δόθηκε ένας χρονικός ορίζοντας από το τέλος Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου που θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία για τα δωρεάν ατομικά τεστ. Στο μεσοδιάστημα, είχαμε πει -από την Παρασκευή- ότι θα γίνει αυτή η συζήτηση, αλλά και η αποσαφήνιση όλων των χαρακτηριστικών αυτής της πρωτοβουλίας, ιδίως για το τι γίνεται εάν κάποιος διαγνωστεί θετικός και πώς ξεκινάει κατόπιν μία σοβαρή ιχνηλάτηση. Το να προτρέχουμε και να λέμε, για παράδειγμα, ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει» ή ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αποζημίωσης εκ των προτέρων, χωρίς μάλιστα να έχουμε συζητήσει τις λεπτομέρειες, αυτό δεν βοηθά κανέναν.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για τον Απρίλιο, για να μπορέσουμε -μαζί με τον μαζικό εμβολιασμό- να έχουμε και μαζικά τεστ για τον πληθυσμό, ώστε να μπορούμε από το Πάσχα και μετά να είμαστε καλύτερα.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υπάρχει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα μπορεί να γίνεται η διαδικασία ιχνηλάτησης, ωστόσο οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν τέλος του μήνα με αρχές του επόμενου, όταν και θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία με τα self test. Ας κάνουμε, λοιπόν, λίγη υπομονή και ας υπάρξει λίγη περισσότερη συνεργασία στο μεσοδιάστημα. Αυτό είναι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

 

Για την πανδημία

Από τώρα μέχρι και το τέλος Απριλίου, θα έχουμε περίπου 1,8 εκατ. εμβολιασμούς, δηλαδή περισσότερους από ότι είχαμε, συνολικά, τους τρεις πρώτους μήνες. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για το «χτίσιμο» του τείχους ανοσίας.

Μέχρι τέλος Απριλίου, θα μπορούμε να μιλάμε συνολικά για έναν εμβολιασμό πάνω από 3 εκατ. συμπολιτών μας. Θα έχουμε, επίσης, ένα τείχος ανοσίας με πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει, άρα θέλω να πιστεύω ότι από τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, θα είμαστε καλύτερα.

Εάν στο μεσοδιάστημα, από τώρα μέχρι το Πάσχα, πειστούμε ότι όντως αυτός είναι ο πιο κρίσιμος μήνας -ο πιο δύσκολος ενδεχομένως λόγω της κόπωσης, αλλά και ο πιο σημαντικός για να τηρήσουμε όλα όσα κάνουμε το τελευταίο διάστημα και μας συστήνουν οι ειδικοί- τότε, ναι, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο.

Βεβαίως, η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχίσει να αυξάνει, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν. Αυτό μας διδάσκει η εμπειρία του προηγούμενου έτους. Όμως, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν είναι ο μόνος δείκτης, ο οποίος παρακολουθούμε. Πρέπει να παρακολουθούμε και τη διασπορά στην κοινότητα, την πτώση δηλαδή των κρουσμάτων που είναι, επίσης, ένας σημαντικός δείκτης. Όπως σημαντικός δείκτης είναι και ο αριθμός των νοσηλευομένων, όχι μόνο οι διασωληνωμένοι, αλλά και όσοι χρειάζονται νοσηλεία. Και αυτός ο δείκτης θα αρχίσει να πέφτει, καθώς εμβολιάζεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, άνω των 60 ετών, που είναι και οι πιο ευάλωτοι μαζί με εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Αυτές οι εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας είναι οι πιο σημαντικές. Η μπάλα είναι στα πόδια μας, ας παίξουμε μπάλα λοιπόν και ας μην την πετάμε στην εξέδρα.

 

Για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων

Θεωρώ σχεδόν αδύνατο το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα. Αυτό που πρέπει, πάντως, να κρατήσουμε είναι ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξει τις οικονομικές δραστηριότητες όχι τόσο για δημοσιονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την πραγματική οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο παρατεταμένο lockdown. Θέλουμε, σιγά-σιγά, να επανέλθουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας, αλλά όχι θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία. Γιατί η δημόσια υγεία και η οικονομία πάνε μαζί.

 

Για την επίταξη υπηρεσιών υγείας ιδιωτών γιατρών

Η επίταξη κλινών ή υπηρεσιών δεν είναι δωρεάν, κοστίζει. Αυτό είναι κάτι, το οποίο είναι δεδομένο και έχει αναφερθεί όχι μόνο από την Κυβέρνηση, αλλά και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Πολάκη.

Όταν, λοιπόν, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι τον Μάρτιο, χωρίς να τις χρειαζόμαστε, σημαίνει ότι θα έπρεπε ο Έλληνας φορολογούμενος να βγάλει από την τσέπη του, για κάθε κλίνη που επιτάσσεται, 1.600 ευρώ την ημέρα και να μεταφέρει αυτά τα 1.600 ευρώ την ημέρα, για κάθε κλίνη, στην τσέπη του ιδιώτη που έχει την κλινική. Αυτό θα είχε νόημα, εάν όντως το χρειαζόμασταν.

Όταν κάνουμε ένα σχόλιο για κάτι το οποίο έχει ειπωθεί στο παρελθόν, έχει σημασία να το τοποθετούμε στη χρονική του διάσταση και όχι να το εξετάζουμε με βάση του τι συμβαίνει σήμερα. Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2020, δεν χρειάστηκε να επιταχθεί κάποια ιδιωτική κλίνη ΜΕΘ. Μέχρι τότε, εάν είχαμε κάνει αυτό που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε δώσει περίπου 120 εκατ. ευρώ από την τσέπη των φορολογουμένων στους ιδιώτες, χωρίς να χρειαζόταν. Άρα θα είχαμε ζημιώσει τους Έλληνες φορολογούμενους. Από τον Νοέμβριο και μετά, όταν χρειάστηκε για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη να γίνει επίταξη, έγινε επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις και κάνει αυτό που χρειάζεται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Προχωρήσαμε σε επίταξη κλινών και όταν χρειάστηκε να έχουμε και υπηρεσίες που πρέπει να επιταχθούν, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες των γιατρών, προχωρήσαμε και σε αυτήν.

Θα προχωρούμε στην επίταξη και άλλων υγειονομικών υπηρεσιών και κλινών, εφόσον αυτό χρειάζεται. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, με όλους να υπάγονται σε αυτήν, είτε μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία, είτε για ιδιωτικά νοσοκομεία, είτε για στρατιωτικά νοσοκομεία και με βασικό γνώμονα ότι όλοι προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Εφόσον χρειάζεται, ναι, θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη επίταξη χρειάζεται.

 

Για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Σε όλες τις μετρήσεις, η απάντηση του κόσμου είναι θετική· ότι, δηλαδή, η Κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η βασική εικόνα δεν ανατρέπεται. Το δεύτερο είναι τα επίσημα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων με βάση τον πληθυσμό. Και εκεί η Ελλάδα, ευτυχώς, χάρη στην υπευθυνότητα και τη συλλογική ωριμότητα των πολιτών και στις προσπάθειες της Πολιτείας, βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη.

Πηγή: aftodioikisi

Πάσχα
185 Shares
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 2.411 νέα κρούσματα – Στους 837 οι διασωληνωμένοι

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός
34 Shares

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μειωμένα εμφανίζονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κρήτη. Ειδικότερα, τα κρούσματα στο νησί έφθασαν τα 84. Στο Ηράκλειο διαπιστώθηκαν 42 κρούσματα, στο Ρέθυμνο 21, στα Χανιά 15 και στο Λασίθι 6.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κορονοϊός
34 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρέζα καταπλάκωσε 13χρονο στον Ωρωπό – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Δημοσιεύτηκε

στις

από

παίδων
107 Shares

Δραματική εξέλιξη είχε το «παιχνίδι» ενός 13χρονου με μια φρέζα στον Ωρωπό το πρωί του Σαββάτου.

Το αγόρι επιχειρώντας να κόψει τα χόρτα στον κήπο του σπιτιού βρέθηκε κάτω από το μηχάνημα, το οποίο του προκάλεσε βαρύτατα τραύματα.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε και έσπευσε άμεσα, διακομισει τον 13χρονο αρχικά στο ΚΑΤ, όπου και διασωληνώθηκε, και στη συνέχεια στο Παίδων για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Πηγή: protothema

παίδων
107 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέες μαρτυρίες για τη στιγμή της εκτέλεσης | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καραϊβάζ
13 Shares

Ακόμη δύο μαρτυρίες είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Τον είδα πάνω από το παλικάρι να ρίχνει, να ρίχνει, να ρίχνει… Δε σταμάταγε. Άδειασε τον γεμιστήρα. Ήταν καλυμμένος από πάνω έως κάτω και δεν ξεχώρισα τα χαρακτηριστικά του. Φοβόμαστε. Είμαστε τρομοκρατημένοι», ανέφερε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ένας περαστικός, ο οποίος είδε την εκτέλεση.

Επιπλέον, μία κάτοικος της περιοχής επεσήμανε ότι είδε ένα σκούτερ να πηγαίνει αντίθετα στο δρόμο.

«Την περασμένη Παρασκευή περίπου στις 14:30, γυρνώντας από τη δουλειά μου και καθοδόν προς το σπίτι μου, ανέβαινα την οδό Καρυάτιδων στο ύψος της Υψηλάντου. Εκεί κατέβαινε ένα σκουτεράκι σκούρου χρώματος, πηγαίνοντας ανάποδα στο δρόμο. Ήταν βιαστικός ο οδηγός και μόνος του πάνω στη μηχανή, φορώντας ένα τζάκετ παραλλαγής. Όταν πήγαμε σπίτι με τον σύζυγό μου και ακούσαμε τα δυσάρεστα, συζητήσαμε για τον περίεργο τύπο που συναντήσαμε λίγο πριν στο δρόμο μας», είπε η μάρτυρας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έφτασε μία σοβαρή πληροφορία για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και η μονάδα εξωτερικών ερευνών κινήθηκε άμεσα και διακριτικά στο σημείο, ενημερώνοντας πρώτα τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν πόρτα-πόρτα να αναζητούν μάρτυρες και να αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά για να ξετυλίξουν ολόκληρη τη διαδρομή διαφυγής των δραστών.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουν ότι διέφυγαν από την οδό Άννινου στον Άλιμο, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και στη συνέχεια από στενά του Αλίμου στην οδό Μεγίστης, πιθανόν φτάνοντας στην παραλιακή λεωφόρο στο Καλαμάκι, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.

Πηγή: anikolouli

καραϊβάζ
13 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 23χρονος φαντάρος

Δημοσιεύτηκε

στις

από

στρατός
146 Shares

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 23 ετών άφησε ένας στρατιώτης σε μονάδα της Λήμνου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει τα εξής: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021, o Στρατιώτης Μ.Γ., 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Λήμνου, 23 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

στρατός
146 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πάσχα στο χωριό»: Όνειρο ήτανε και τελείωσε…

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός
76 Shares

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει». Αυτό είναι το μήνυμα πίσω από τις λέξεις στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή στην οποία οι επιστήμονες είπαν επί της ουσίας «όχι, σχεδόν σε όλα» συστήνοντας ακόμα μία εβδομάδα υπομονή πριν ακόμη προχωρήσουμε σε νέα βήματα χαλάρωσης του lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίστηκαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα mall, τα κέντρα αισθητικής αλλά και τα φροντιστήρια, παρά την μέχρι πρότινος επιθυμία του κυβερνητικού επιτελείου για μερικές ακόμη, έστω μικρές, ανάσες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας ήθελε άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων, απελευθέρωση της λειτουργίας των κέντρων αισθητικής και κατάργηση του click inside από την στιγμή που θα αξιοποιείτο άμεσα το εργαλείο των self tests στο λιανεμπόριο.

Τελικά μέσα στη μέρα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πείστηκαν και οι πιο αισιόδοξοι πως δεν είναι ώρα ακόμη για νέα βήματα προς την κανονικότητα αφού τα κρούσματα παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ακόμη ασφυκτική. Το βασικό σκεπτικό της επιτροπής το οποίο αποδέχθηκε και το κυβερνητικό επιτελείο είναι πως θα πρέπει να φανεί με ακόμη πιο σαφή τρόπο ποιες είναι οι επιδημιολογικές επιπτώσεις της λειτουργίας του λιανεμπορίου και των σχολείων. Οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα όπου τα στοιχεία που θα έχουν να εξετάσουν οι επιστήμονες θα είναι ακόμη πιο σαφή.

Πάσχα στο χωριό; Δύσκολα

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μπαίνει στον πάγο και η εκπεφρασμένη μέχρι πρότινος επιθυμία της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να πάνε στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα. Ήδη από αργά το απόγευμα της Πέμπτης, είχε καταστεί σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα «επιμείνει» στο θέμα των υπερτοπικών μετακινήσεων αφού η πίεση στο ΕΣΥ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Έτσι, από το πρωί της Παρασκευής πλέον στα κυβερνητικά στελέχη είχε καταστεί σαφές πως δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται ελπίδες καθώς είναι προτιμότερο οι επιστήμονες να έχουν στα χέρια τους περισσότερα δεδομένα και η πανδημία να περάσει με σαφή τρόπο σε φάση ύφεσης παρά να διακινδυνεύσουμε νέα έξαρση.

Έτσι φαίνεται πως το θέμα ακόμη κι αν συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δεν φαίνεται να «περάσει» από τους επιστήμονες οι οποίοι και υπολογίζουν πως τα επόμενα βήματα θα γίνουν μαζικά, αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 10 Μαΐου.

Τι ισχύει το Σαββατοκύριακο

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται πως και αυτό το Σαββατοκύριακο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τους πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν με το όχημά τους σε όποιο σημείο του νομού τους επιθυμούν στέλνοντας 6 στο 13033, εφόσον πρόκειται για άσκηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και όριο μίας οικογένειας ανά όχημα.

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Πάντως, τα μόνα που «πέρασαν» από τους επιστήμονες ήταν η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη με την μέθοδο του click away και προϋπόθεση την αξιοποίηση των self tests καθώς και η επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης, με την υποχρέωση του εβδομαδιαίου self testing.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή, οι σχολές οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

– Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
– Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
– Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, σε έξι τομείς δραστηριότητας επεκτείνεται η χρήση των self tests στις εξής δραστηριότητες:

– Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών)
– Εστίαση
– Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές κ.λπ.)
– Υπηρεσίες καθαρισμού
– Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής
– Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Πώς θα δηλώνεται το αποτέλεσμα των self test

Οι εργαζόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα και θα επιλέγουν τη δήλωση αποτελέσματος για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το protothema, με αρνητικό αποτέλεσμα, ο εργαζόμενος πηγαίνει κανονικά στην εργασία του. Εάν είναι θετικό, εντός 24 ωρών ο εργαζόμενος θα πρέπει να κάνει επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δημόσια δομή, είτε σε ιδιωτική δομή με επιβάρυνση του εργοδότη ή του ίδιου. Θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι το αποτέλεσμα. Εάν το αποτέλεσμα παραμείνει θετικό, εκδίδεται βεβαίωση για την καραντίνα του εργαζόμενου. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εκδίδεται πάλι βεβαίωση για την προσέλευση στην εργασία. Επίσης, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την υποχρεοτικότητα των self tests.

Στους υπαλλήλους που υποχρεούνται να υποβληθούν σε self test και δεν προσκομίζουν κατά την προσέλευσή τους δήλωση αρνητικού αποτελέσματος η υπηρεσία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή αποδοχών λόγω μη παροχής εργασίας με υπαιτιότητα του υπαλλήλου.

Τσουχτερά πρόστιμα

Εάν ο εργοδότης δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του, τού επιβάλλεται από το ΣΕΠΕ πρόστιμο 300 ευρώ. Αν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο που δεν έχει δηλώσει self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών, τα self-tests είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία. Θα πρέπει δε να διενεργούνται μία φορά την εβδομάδα.

κορονοϊός
76 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Φουρθιώτης πυροβολισμοί
678 Shares

Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής ειδοποίησε την αστυνομία ότι κάποιος πυροβόλησε με καλάσνικοφ τη σκοπιά (φυλάκιο) έξω από το σπίτι του στην οδό Ρόδων 13 στην Εκάλη, όπου πάντως δεν βρισκόταν κανείς.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν οπές στη σκοπιά και περίπου δέκα κάλυκες από πολεμικό καλάσνικοφ. Επιτόπου μετέβησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που εξετάζει το χώρο και το σπίτι για να διαπιστωθεί αν έχει χτυπηθεί από σφαίρες.

Μένιος Φουρθιώτης: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι [Βίντεο]

Η σκοπιά είχε μείνει από την περίοδο που ο Φουρθιώτης είχε αστυνομική ασφάλεια, κάτι που έπαψε να ισχύει.

Στο παρακάτω βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της οικίας του παρουσιαστή φαίνεται άγνωστος να πλησιάζει έξω από το σπίτι και να πυροβολεί με καλάσνικοφ το φυλάκιο.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Απριλίου η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το οποίο ζητούσε από την δικαστικό λειτουργό να εκδώσει προσωρινή διαταγή που να “παγώνει” την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί-χορηγηθεί για την προστασία του.

Πηγή: thetoc

Φουρθιώτης πυροβολισμοί
678 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap