Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οξεία ηπατίτιδα: Δυο περιστατικά σε παιδιά 2 και 5 ετών – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δυο νέα περαστικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά ενημερώνει με δελτίο του ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει στην 15νθημερη καθιερωμένη ενημέρωσή του ο ΕΟΔΥ:

Στη χώρα μας, την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί δύο νέα περιστατικά παιδιών τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 5 ετών που παρουσίασε κοιλιακό άλγος χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή.

Το άλλο παιδί ηλικίας 2 ετών παρουσιάζει από διμήνου βαθμιαία αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο, χωρίς να συνυπάρχει συμπτωματολογία.

Το πρώτο παιδί νοσηλεύτηκε, βελτιώθηκε και εξήλθε σε άριστη κατάσταση. Το δεύτερο εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ευρύ διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της αύξησης των ηπατικών ενζύμων. Ο έλεγχος απέβη αρνητικός και σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του το παιδί παρέμεινε σε άριστη κατάσταση. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα: «Η επαγρύπνηση για την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά συνεχίζεται χωρίς να διαπιστώνεται ευρεία διασπορά. Μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός παγκοσμίως είναι 614 περιστατικά, εκ των οποίων 176 έχουν δηλωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και 125 από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ