Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε στο δικαστήριο – Οι πρώτες φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Φιλιππίδης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε τελικά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για να καθίσει στο εδώλιο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται προφυλακισμένος για την εν λόγω υπόθεση, δεν είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της δίκης στη δικαστική αίθουσα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να ζητεί ολιγοήμερη διακοπή και να δηλώνει πως ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά αν χρειαστεί θα έρθει στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι.

Μάλιστα, ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει – αν θα συναινέσει ή όχι – αν και όπως είπε η δίκη θα πρέπει να διεξάγεται υπό το φως της δημοσιότητας ώστε να ακουστεί και η θέση του εντολέα του.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όποια αιτήματα τεθούν στην έδρα και την παρουσία ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη στη δικαστική αίθουσα, στη δίκη σήμερα δεν αποκλείεται να καταθέσει η πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της. Η εν λόγω γυναίκα, που είναι κόρη ηθοποιού με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις, έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ότι ο κατηγορούμενος σήμερα συνάδελφός της, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να έχει καταθέσει η γυναίκα.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αντικρούσει τα όσα του προσάπτει η καταγγέλλουσα – όπως και το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει – και ενώπιον της ανακρίτριας, λίγο πριν προφυλακιστεί, είχε υποστηρίξει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και ότι παρουσίαζε μια «αρρωστημένη συμπεριφορά». Μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα: «Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».

Επιπλέον, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας», και αναφερόμενος στην ημέρα που εκείνη υποστηρίζει πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της σε γραφείο θεατρικής εταιρίας, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, είχε υποστηρίξει: «Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Ακόμη ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τον καταγγελλόμενο βιασμό μέσα στο θέατρο «Ήβη», υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν είχε καλέσει την κοπέλα σε επαγγελματικό ραντεβού ώστε να της αναθέσει ρόλο την παράσταση που ανέβαζε, όπως εκείνη υποστηρίζει. «Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν», είχε αναφέρει για αυτό το περιστατικό στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ