Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

Δημοσιεύτηκε

στις

βιντεο δραστες δολοφονιας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο βίντεο με τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. Είναι ένα από 100 που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών μαζί με νέα στοιχεία από τις καταθέσεις που έχουν ήδη ληφθεί.

Στο βίντεο φαίνονται πιο ευδιάκριτα οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ και αποτυπώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πρώτο λεπτό της διαφυγής των δύο δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τι δείχνει το βίντεο

Η τοποθεσία της κάμερας ασφαλείας που κατέγραψε τους δράστες βρίσκεται μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το σημείο της εκτέλεσης και περίπου 750 μέτρα πριν οι δράστες καταφέρουν να διαφύγουν προς την παραλιακή, δίνοντας νέα στοιχεία στους αστυνομικούς για τη διαδρομή που ακολούθησαν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δεύτερος εκτελεστής, ο συνοδηγός, κρατά στα πόδια του το όπλο ενώ και οι δυο εκτελεστές φοράνε γάντια. Άλλη μια λεπτομέρεια που τράβηξε την προσοχή των Αρχών είναι ότι το μηχανάκι έχει πινακίδα, ενώ με μεγάλη ανάλυση μπορεί να διακριθούν αρκετά από τα χαρακτηριστικά του οδηγού μέσα από την αντανάκλαση του προσώπου του στο προστατευτικό του κράνους.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

Μέσα σε λίγα 24ωρα οι Αρχές κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους περισσότερα από 100 βίντεο τόσο από το σημείο απ’ όπου πέρασαν οι δράστες όσο και από τη διαδρομή του δημοσιογράφου από τα τηλεοπτικά στούντιο στο Πικέρμι προς το σπίτι του. Όλα αυτά εξετάζονται καρέ καρέ ώστε να εντοπιστούν οι δύο εκτελεστές.

Η διαδρομή διαφυγής

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με τα βίντεο που έχουν συλλέξει τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι δράστες μετά την εκτέλεση κατευθύνθηκαν προς την οδό Καρυάτιδων. Έστριψαν αριστερά στην οδό Μεγίστης και από εκεί βγήκαν στην παραλιακή στο ρεύμα προς το Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με μία από τις πιο πιθανές διαδρομές.

Η κάμερα στην οδό Μεγίστης με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος όπου οι άνδρες της Ασφάλειας ψάχνουν για νέο υλικό. Δεκάδες καταθέσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, που ήδη έχουν λάβει 17 ενώ έχουν ελέγξει περισσότερες από 30 πληροφορίες γι’ αυτού του τύπου μηχανάκια. Σύμφωνα με μία από αυτές “είδα ένα που μοιάζει. Το είδα εκείνη τη μέρα κάτω από το σπίτι μου στην οδό…”.

Τι δείχνει η προσομοίωση

Ο αριθμός των κλεμμένων Beverly που εξετάζονται, είναι διψήφιος. Σύμφωνα με την προσομοίωση που έχουν κάνει στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας, οι δράστες φέρεται να έχουν ύψος 1.70-1.80 και να έχουν κανονική σωματοδομή. Θεωρείται σίγουρο ότι είχαν και άλλο όπλο μαζί τους ή και κάποια χειροβομβίδα. Τα βίντεο έχουν μπει στο μικροσκόπιο τόσο για να βρεθεί η πινακίδα όσο και αν τα ίδια άτομα εμφανίζονται και τις προηγούμενες μέρες γύρω από το σπίτι του δημοσιογράφου. Αν δεν εντοπίσουν άλλους, δεν αποκλείεται οι εκτελεστές να έδρασαν μόνοι τους και να τους έλειπε υποστηρικτική ομάδα όπως έχει γίνει σε άλλες εκτελέσεις κάτι που δεν θεωρείται απίθανο αφού ο Καραϊβάζ είχε σταθερό ωράριο και δρομολόγιο και δεν είχε αστυνομική φύλαξη.

Βασικό όπλο η τεχνολογία

Βασικό όπλο των ερευνητών της Ασφάλειας στην υπόθεση είναι η τεχνολογία. Ήδη από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχουν στείλει αίτημα σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ζητούν να τους παραχωρήσουν τα δεδομένα. Αυτό που θα μάθουν οι αστυνομικοί είναι ποια τηλέφωνα εξέπεμπαν στη συγκεκριμένη περιοχή και με ποιους αντάλλαξαν κλήσεις και γραπτά μηνύματα. Ωστόσο, έμπειροι αξιωματικοί τονίζουν στον ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία με αβέβαιο αποτέλεσμα γιατί μπορεί να μην είχαν καν κινητό τηλέφωνο μαζί τους οι εκτελεστές ή μπορεί για την επικοινωνία τους με κάποιον συνεργό να χρησιμοποίησαν εφαρμογή με κρυπτογράφηση. Θα χρησιμοποιήσουν όμως και το I2. Ένα λογισμικό στο οποίο καταχωρούν δεδομένα, όπως ονοματεπώνυμα, πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας, διευθύνσεις και με αυτό όταν υπάρχουν κοινά σημεία στα δεδομένα χτυπά κόκκινο στην οθόνη.

 

Πηγή: enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ