Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από στέλεχος του ΑΝΤ1

Δημοσιεύτηκε

στις

ηθοποιός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε φορτισμένο κλίμα κατέθεσε στέλεχος του ΑΝΤ1 που περιέγραψε στο δικαστήριο σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η μάρτυρας γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2016 όταν συνεργάστηκε στο σόου «your face sounds familiar». Όπως εξήγησε, μέχρι τη στιγμή που δέχτηκε επίθεση στο καμαρίνι του, την παρενοχλούσε με μηνύματα και κλήσεις.

«Θα καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία. Το 2016 ετοιμάζαμε το σόου. Μια από τις αρμοδιότητες μου είναι να συνθέτω τις επιτροπές. Ο κ. Καλημέρης με ενημέρωσε ότι ο κ. Φιλιππίδης ήθελε να είναι στην επιτροπή. Εμάς μας έκανε εντύπωση γιατί είχε μια φοβερή παντοδυναμία. Μας είπε ο κ. Καλημέρης ότι είχε μια οικονομική δυσκολία και ήθελε να τον βοηθήσει. Συναντηθήκαμε με εκείνον και τη βοηθό του (σσ: έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του). Ήταν λίγο μουντρούχος, μας είπε ότι δε θα μεταμφιεστώ, δε θα κάνω, αλλά θα κάνω τη δουλειά μου. Η βοηθός του είπε πως για ό,τι θέλουμε να μιλάμε μαζί της. Στο σόου ήταν όλα μια χαρά, μας έκανε αστεία», ανέφερε.

Η επίθεση στο καμαρίνι

«Ένα βράδυ του Μαΐου, είναι στη σκηνή η Βαλέρια Κουρούπη και ενσάρκωνε την Έφη Σαρρή. Κατά την πρόβα νωρίτερα, ο σκηνοθέτης της είπε να πλησιάσει την επιτροπή και να κάνει πειράγματα, έκανε και στον Φιλιππιδη. Μετά το διάλειμμα έκανε επεισόδιο, φώναζε ”με κάνατε ρεζίλι, με ξεφτιλίσατε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης”. Ο κ. Φασουλής προσπαθούσε να τον ηρεμήσει επειδή το πλατό ήταν γεμάτο κόσμο. Ο ίδιος μας είπε ότι στο παρελθόν είχαν τσακωθεί με την κα. Κουρούπη», εξιστόρησε η μάρτυρας.

Όταν τελείωσε το σόου, την κάλεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο καμαρίνι του. «Επειδή είχαμε τρομοκρατηθεί με την ένταση του πριν, είπα σε δύο συναδέλφους να καθήσουν στο δίπλα καμαρίνι. Χτύπησα, έβγαλε το κεφάλι του και μου είπε πέρασε. Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Έπαθα σοκ, του λέω ”τι κανείς ρε μαλάκα;” Και μου λέει ”πάρτον, πάρτον στο στόμα σου”. Γύρισα το κλειδί της κλειδαριάς, άρχισα να τρέχω και πήγα στο πάρκινγκ και με ακολούθησαν οι συνάδελφοι μου», είπε και στη συνέχεια εξήγησε ότι απευθύνθηκε στο τότε διευθυντή της Τζώνη Καλημερη.

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Καλημέρη και με ρώτησε τι θέλω να κάνω. Του είπα να μην είμαι στο σοου. Μίλησα και με τον κ. Κυριακού και τον ενημέρωσα. Μάλιστα όταν είχε ενημερωθεί για τον κ. Κώστα Σπυρόπουλο δεν επέτρεψε να εργαστεί ξανά στο σταθμό».

Όπως είπε η μάρτυρας, μέχρι το περιστατικό στο καμαρίνι, την παρενοχλούσε μέσω κλήσεων και μηνυμάτων. «Ξέχασα να σας πω. Ένα βράδυ με πήρε με βιντεοκλήση φορούσε κάτι κόκκινα στρογγυλά γυαλια. Μου λέει ”τι κανείς μωράκι;”. Του λέω είναι αργά και πρέπει να κλείσω. Σήκωσε το κινητό ψηλά και μου έδειξε το μόριο του, το οποιο άγγιζε».

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό, ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο τηλέφωνο και της ζήτησε να βρεθούν. «Μετά από κάποια χρόνια, το 2019 άρχισε να με καλεί ο κ. Φιλιππίδης. Σε ένα από τα μηνύματα μου είπε ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη και δέχτηκα να τον δω. Του ζήτησα να έρθει στο χώρο εργασίας μου όπως κι έγινε. Καθήσαμε στο καφέ από κάτω και ήρθε κι ένας συνάδελφος και κάθισε στο διπλανό τραπέζι. Μου είπε ότι περνάει δύσκολη περίοδο στη ζωή του, ότι βρισκόταν σε μια σκοτεινή περίοδο και ότι η βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει. Του είπα ότι θα ενημερώσω το διευθυντή τότε κ. Ποφάντη. ”Ένας ηθοποιός σαν εμένα δεν μπορεί να μη παίζει στις Άγριες Μέλισσες” μου είπε. Εγώ ενημέρωσα τον κ. Ποφάντη κι εκείνος συναντήθηκε με τον Φιλιππίδη και του είπε πως θα τον έχει υπόψη του».

Πρόεδρος: Πώς αποφασίσατε να μιλήσετε για το περιστατικό;
Μάρτυρας: Όταν η Δροσακη και η Παπαχαραλάμπους μίλησαν αποφάσισα να το κάνω κι εγώ. Κάλεσα το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και μου είπε να πάρω την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και με έφερε σε επαφή με τον δικηγόρο κ. Μίντζια. Όταν βγήκαν στο φως οι καταγγελίες και σε τηλέφωνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι προς την κα. Νινού, εκείνη απαντούσε «δε θα πω σε εσάς τίποτα. Έχετε εκεί μέσα ένα φίδι κολοβό. Μια κοκκινομάλλα». Με κάλεσαν από το σταθμό να με ρωτήσουν για το θέμα.

Έντονα φορτισμένη η μάρτυρας ανέφερε πως μετά το περιαστικό, ένας παραγωγός, από τους μεγαλύτερους της χώρας την κάλεσε στο γραφείο του και την ρώτησε αν έχει συμβεί κάτι με τον Φιλιππίδη. «Μου είπε ότι εκείνος, λέει ότι τον έχεις κόψει από τον ΑΝΤ1». Του λέω δεν τον ρώτησες; Και μου απάντησε: «Αυτός λέει ότι ήσουν ερωτευμένη μαζί του και δημιούργησες προβλήματα στο γάμο του».

Ξεσπώντας σε κλάματα, συμπλήρωσε: «Τέτοιο πράγμα δε θα μπορούσα να το έχω κάνει εγώ, αλλά κάποιος ανώτερος. Εγώ ποτέ δε ζήτησα να μην τον πάρουν κάπου για δουλειά, αντιθέτως όταν τον είδα σε άθλια κατάσταση είπα στο διευθυντή μου να τον πάρει για δουλειά αν προκύψει».

Ένορκος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε;
Μάρτυρας: Να σας το πω λαϊκά δεν ήθελα να μπλέξω. Έχω τον άντρα μου, το παιδί μου. Φοβόμουν.
Προεδρος: Μας τον περιγράψατε παντοδύναμο αλλά ζητούσε δουλειά.
Μάρτυρας: Ήταν παντοδύναμος. Γέμιζε θέατρα. Όταν μας το πρωτοείπε ο διευθυντής μας δεν το πιστεύαμε! Αν δε μας έλεγε για οικονομικό πρόβλημα… Ήταν ένας ηθοποιός δύσκολα προσβάσιμος σε μια επικοινωνιολόγο.

Αίτημα να κληθεί ο Τζώνη Καλημέρης

Αίτημα να κληθεί ο Τζώνη Καλημέρης στο δικαστήριο προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη μάρτυρα υπέβαλε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Αυτά που καταθέτει είναι κατασκευασμένα! Είναι σενάριο» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με την υποστήριξη της κατηγορίας να συμπληρώνει: «Επεκτείνουμε το αίτημα, να έρθει και ο κ. Κυριακού».

Δημητρακοπουλος: Στα μηνύματα αυτά τι σας έλεγε;
Μάρτυρας: Τι κανείς κ**** και τέτοια.
Δημητρακοπουλος: Τι απαντούσατε;
Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.
Δημητρακοπουλος: Ε πως, του λέγατε δε ντρέπεσαι ας πούμε;
Μαρτυρας: Δε θυμάμαι. Κάποιες φορές απαντούσα για πλακα μαζί με δύο συναδέλφους.
Δημητρακοπουλος: Δηλαδή λέγατε «καλά είμαι κ*****»;
Μάρτυρας: Μπορεί ναι. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ισορροπία σε ένα σόου.

Ερωτήσεις δέχτηκε η μάρτυρας γιατί λίγους μήνες αργότερα πήγε στην Επίδαυρο μαζί με φίλη της να δει παράσταση του Πέτρου Φιλιππίδη και του έστελνε μηνύματα να τη συναντήσει σε ντισκοτέκ της περιοχής. «Πήγαμε στην παράσταση, δεν του δώσαμε συγχαρητήρια. Το βράδυ στη ντισκοτέκ η φίλη μου ήθελε να συναντήσει έναν άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφερόταν. Μου ζήτησε να στείλω μήνυμα και στον Φιλιππίδη να έρθει και επειδή δεν της είχα πει τι είχε συνέβη, εγώ το έκανα» ανέφερε η μάρτυρας.

Προεδρος: Γιατί τον καλέσατε να έρθει να σας βρει μετά από αυτά που είχαν συμβεί;
Μαρτυρας: Επέμενε πολύ. Μου έλεγε η φίλη μου στείλε στον Πέτρο να έρθει να γελάσουμε. Εγώ το απέφευγα στην αρχή. Μετά του έστειλα.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ