Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυαγοσώστης περιγράφει πώς έσωσε τη ζωή 6χρονης που έκανε διακοπές στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιπέτεια για εξάχρονο κοριτσάκι στη Ζαχάρω, το οποίο έκανε διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς και την αδερφή του και κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία της περιοχής. Το άτυχο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το ilialive, η 6χρονη που βρισκόταν μαζί με τους γονείς της στην παραλία, ενώ έπαιζε στη θάλασσα, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως έγινε αντιληπτό από τη μητέρα του, η οποία σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι.

Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την μικρούλα και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων, όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Το παιδί υπέστη ανακοπή, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν.

Στη συνέχεια η μικρούλα, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του, έχουν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές από την Ελβετία, όπου διαμένουν μόνιμα.

«Της έδωσα το φιλί της ζωής, ο σφυγμός της ήταν ακόμη δυνατός»

Η έγκαιρη επέμβασή του νεαρού ναυαγωσώστη Χρήστου Τζήρα, τα γρήγορα αντανακλαστικά του και η τήρηση του πρωτοκόλλου, έσωσαν την 6χρονη κολυμβήτρια στη Ζαχάρω από βέβαιο θάνατο.

«Της έδωσα το φιλί της ζωής προκειμένου να αρχίσει να αναπνέει καθώς ο σφυγμός της είχε ακόμη δύναμη» λέει μεταξύ άλλων στο protothema.gr ο Χρήστος Τζηράς ναυαγοσώστης στην παραλία της Ζαχάρως.

Ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, περιγράφει το δύσκολο περιστατικό που αντιμετώπισε και τι ακριβώς έκανε από την πρώτη στιγμή που είδε από τον πύργο του την μητέρα της 6χρονης σε πανικό.

χτ2

«Ήταν περίπου 15:30 και όλα έδειχναν υπέροχα, ο καιρός ήταν καλός, η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο κόσμος στην παραλία απολάμβανε το μπάνιο του. Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόμουν στον πύργο, κοίταξα δεξιά μου και στα 400 μέτρα μακριά από εμένα είδα δύο γυναίκες να βρίσκονται σε πανικό και να κοιτάζουν αριστερά-δεξιά σαν να ζητάνε βοήθεια. Αμέσως κατέβηκα τον πύργο και έτρεξα κατά πάνω τους, φωνάζοντας προς όλους να καλέσουν το 166» αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός ναυαγοσώστης.

Σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Τζηρά, οι σφυγμοί της 6χρονης ήταν καλοί και αυτό τον χαροποίησε καθώς «δεν χρειαζόταν να της κάνει μαλάξεις παρα μόνο εμφυσήσεις».

«Όταν πλησίασα, οι δύο κυρίες, πιάστηκαν από πάνω μου και μου ζητούσαν βοήθεια, εγώ είδα την 6χρονη στην άμμο της παραλίας χωρίς τις αισθήσεις της. Η μητέρα της μου είπε πως μόλις εκείνη την είχε βγάλει έξω από την θάλασσα. Αμέσως εγώ, τήρησα το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Έπιασα τους σφυγμούς του παιδιού και χάρηκα καθώς ήταν δυνατοί και αμέσως της σήκωσα το κεφάλι από το σβέρκο της άνοιξα το στόμα και φυσούσα μέσα της αέρα» είπε και συνέχισε «Ξαφνικά, είδαμε όλοι μας πως το παιδί ανταποκρινόταν και έβγαζε νερό από το στόμα της, χωρίς να χάνω χρόνο και αφού καθυστερούσε το ΕΚΑΒ ζήτησα την βοήθεια ενός λουόμενου να μεταφέρουμε την 6χρονη μαζί με την μητέρα της στο πλησιέστερο νοσοκομείο και έτσι και έγινε. Μπήκα και εγώ συνοδεία της, μήπως και χρειαστεί να της κάνω ξανά εμφυσήσεις ή το οτιδήποτε άλλο».

χτ1

Ο θαρραλέος ναυαγοσώστης εξήγησε πως το κορίτσι έφτασε σώο στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και πως σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Έμαθε, επίσης, πως σύντομα θα αποσωληνωθεί.

«Φτάνοντας στο νοσοκομείο Κρεστένων αμέσως οι άνθρωποι πήραν την 6χρονη και την έβαλαν στο οξυγόνο που ήταν πια στα φυσιολογικά επίπεδα καθώς και οι σφυγμοί της επανήλθαν. Όμως το κορίτσι δεν είχε ξυπνήσει. Στη συνέχεια, άκουσα ότι μεταφέρθηκε στον Πύργο και απο εκεί στην Πάτρα. Σήμερα έμαθε ότι το παιδί αποσωληνώνεται και είναι καλά στην υγεία του» είπε χαρούμενος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ