Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η εστίαση δεν θα ανοίξει πριν το Πάσχα»

Δημοσιεύτηκε

στις

μητσοτακης πανδημια εστιαση πασχα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR που μίλησε για πανδημία, την οικονομία αλλά και την Τουρκία.

Στη συνέντευξή του στο STAR ο πρωθυπουργός τόνισε για το Πάσχα και το αν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις: «Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Όλοι ευχόμαστε να πάμε στα χωριά μας αλλά δεν είμαι σε θέση να σας το πω, είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να δώσει η κυβέρνηση την έγκριση για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η απάντηση είναι «όχι». Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς και όποτε έχουμε αποκλίνει είναι για θέματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν ήσσονος σημασίας. Και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος, τελικά, παρά το γεγονός ότι και οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα.

Είδατε και σήμερα υπήρχαν πάρα πολύ σοβαροί επιστήμονες οι οποίοι μειοψήφησαν. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μέσα στους ειδικούς. Και αυτό μερικές φορές, θα σας το πω ειλικρινά, όπως το αισθάνομαι κι εγώ και πιστεύω όπως το αισθάνονται και οι πολίτες, δημιουργεί μερικές φορές την αίσθηση μιας πολυφωνίας».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Εστίαση μετά το Πάσχα

Σε ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης ο πρωθυπουργός τόνισε πως όταν ανοίξει η εστίαση θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το Πάσχα.

«Όταν πρέπει να φας ή να πιεις τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου. Άρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους.

Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα.

Για αυτό όμως και εμείς προνοήσαμε και για τον κλάδο της εστίασης, πέρα και πάνω από τα οριζόντια μέτρα από τα οποία ωφελούνται όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, να ανακοινώσουμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο δίνει κεφάλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις ώστε να προμηθευτούν πρώτες ύλες όταν ξανανοίξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Γι΄ αυτό το lockdown δεν είχε αποτελεσματικότητα

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι περίμενε καλύτερα αποτελέσματα από το lockdown, αλλά θεωρεί πως τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά αν δεν είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Γιατί το lockdown δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα; Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η μετάλλαξη του ιού, η οποία τον κάνει πολύ πιο μεταδοτικό. Και ο δεύτερος λόγος είναι η φυσική κούραση του κόσμου.

Και στη φυσική κούραση του κόσμου είναι πάρα πολύ δύσκολο κανείς να απαντήσει με παραπάνω καταστολή. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας στο κομμάτι αυτό».

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ