Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μητσοτάκης λέει να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις λες και τόσο καιρό τρέχαμε αμέριμνοι στα λιβάδια

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο που φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, την Εύβοια και αύριο ιδιαιτέρως την Κρήτη».

«Μόλις ολοκληρώσαμε τη σύσκεψη εδώ στην πολιτική προστασία. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ πέρα στην Αττική, με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πολιτική Προστασία.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Συνιστούμε προφανώς μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις, να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς. Και βέβαια η μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε το καλύτερο δυνατό, θα έχετε στη συνέχεια και αναλυτική ενημέρωση για το τι αυτή τη στιγμή συμβαίνει και που υπάρχουν οι βλάβες».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο. «Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών. «Επίσης να τονίσω ότι όπως γνωρίζετε σήμερα έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί. Θα επανέλθει το υπουργείο υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη»,

Και καταλήγοντας συνέστησε ξανά προσοχή και να αποφευχθούν οι περιττές μετακινήσεις. «Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, μεγάλη προσοχή. Τα παιδιά μας ας χαρούνε το χιόνι, έχει και αυτή την ευχάριστη πτυχή, πάντα όμως με προσοχή και να τονίσω για μία ακόμη φορά να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατόν», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε επιπλέον πότε θα επανέλθει η ροή των εμβολιασμών. «Λέτε πότε θα επανέλθουν στον κανονικό προγραμματισμό… Κοιτάξτε αυτό εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα. Πάντως και χθες που είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα καταφέραμε και κάναμε την πλειοψηφία των εμβολιασμών. Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής», απάντησε.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Σοβαρά προβλήματα με διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ειδικά στα βόρεια προάστια της Αττικής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Πολλά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και κυρίως χωρίς θέρμανση εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης και θερμοκρασιών ακόμα και κάτω από το μηδέν.

Πηγές της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν στο iefimerida ότι το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από τα χιονισμένα κλαδιά που βαραίνουν από το χιόνι και πέφτουν στα καλώδια.

«Οι δήμοι δεν φρόντισαν να κλαδέψουν τα κλαδιά με αποτέλεσμα οι εναερίτες να χρειάζεται να κάνουν και τους κηπουρούς», σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί το πρόβλημα επεκτάθηκε και χαμηλότερα μέχρι το Ψυχικό όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλές γειτονιές. Προς το παρόν δεν υπάρχει εκτίμηση για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο καθώς, όπως λένε από τη ΔΕΗ, το φαινόμενο είναι «δυναμικό» και όσο περνάει η ώρα μπορεί να προκύπτουν και νέα προβλήματα.

Ειδικότερα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Περιφέρεια Αττικής: Οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της έντονης ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια ενημερώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλειά τους.

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έδωσε μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι αρμοδιότητάς της και παρεμβαίνει όπου απαιτείται, καθώς έχει διαθέσει 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν και αλατιέρες.

Σημειώνεται, ότι σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα και αύριο, όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική.

Πηγή: iefimerida

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ