Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα είπαν Μητσοτάκης-Ιερώνυμος για τις λειτουργίες του Πάσχα

Δημοσιεύτηκε

στις

εκκλησιες πασχα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτησή τους, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Μεταξυ αυτών που συζητούνται, είναι το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστεί η αναλογία πιστών/τετραγωνικά, που σήμερα είναι 1 ανά 25 τ.μ. ενώ η Ιερά Σύνοδος ζητά η αναλογία να διαμορφωθεί στο 1 άτομο ανά 15 τ.μ εντός του ναού. Το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Αρχιεπισκοπή για να βρεθεί ότι η χρυσή τομή.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση να γίνουν νωρίτερα οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση ώστε οι πιστοί να της παρακολουθούν στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών

Οι αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ