Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυμα από το 112 σε ολόκληρη την Ελλάδα: «Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Απαγορεύεται η πρόσβαση σε δάση»

Δημοσιεύτηκε

στις

πυρκαγιές


831 Shares

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο ήχησε στις 21:15 μήνυμα από το 121, προειδοποιώντας τους πολίτες για επαγρύπνηση σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα. 

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς».

Δείτε το σχετικό μήνυμα:

Την ίδια στιγμή, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

πυρκαγιές
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap