Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί στα Χανιά – Η ανάρτηση του γιου του

Δημοσιεύτηκε

στις

Μίκης Θεοδωράκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στο μυστήριο για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, βάζει ο γιός του, Γιώργος, καθώς ανακοίνωσε πως ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα ταφεί στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ξεκαθάρισε πως θα γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του.

Χαρακτηριστικά, στην ανάρτηση που έκανε, έγραψε το εξής:

«Θα σεβαστούμε Την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι .Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε …».

Υπενθυμίζεται, πως υπήρξε εμπλοκή σχετικά με την κηδεία του μουσικοσυνθέτη, καθώς η οικογένεια του επιθυμούσε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι, ενώ ο μουσικοσυνθέτης είχε εκφράσει στην τελευταία του επιθυμία, πως θέλει να ταφεί στην Κρήτη.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, στον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, η οποία χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο συνθέτης ανέφερε πριν 8 χρόνια, πως παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν από την οικογένεια του, επιθυμεί τα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του, στα Χανιά.

Ο κ.Σημανδηράκης με ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε τα εξής:

«Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη.

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Σημειώνεται, πως σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πηγή: ieidiseis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ