Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Απαιτούμε την απελευθέρωση των επιβατών – Αρκετά με τη Λευκορωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της αναγκαστικής προσγείωσης, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, αεροσκάφους της RyanAir που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην πτήση επέβαινε ο ακτιβιστής δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς και άνδρες μυστικών υπηρεσιών απαίτησαν από το πλήρωμα να δώσει σήμα κινδύνου για την ύπαρξη εκρηκτικών έτσι ώστε να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Λευκορωσία.

Μάλιστα, υπήρξε συνοδεία του αεροσκάφους από μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, τύπου MIG-29, και μετά την προσγείωση συνελήφθη ο Προτάσεβιτς, η τύχη του οποίου αγνοείται. Παράλληλα, οι 170 επιβάτες της πτήσης παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Μινσκ με τους Ευρωπαίους ηγέτες και την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτύρονται έντονα για τις πρακτικές που ακολουθεί η Λευκορωσία του Λουκασένκο.

 

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως είναι απαράδεκτο συμβάν να προσγειώνονται αναγκαστικά μια πτήση για να συλληφθεί ένας δημοσιογράφος και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Επίσης, σημείωσε πως στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να τεθεί θέμα αυστηρότερων πιέσεων προς τη Λευκορωσία, αναφέροντας μάλιστα και τη φράση «αρκετά».

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ