Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μετάλλαξη Όμικρον έφτασε στην Αθήνα – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την μετάλλαξη Όμικρον διαγνώστηκαν τελικά τα δυο ύποπτα κρούσματα που είχαν τεθεί τα προηγούμενα 24ωρα στο μικροσκόπιο των ερευνητών της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα δύο κρούσματα που βρίσκονται στην Αθήνα και έφτασαν στη χώρα από τη νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον.

Τα κρούσματα είχαν ήπια συμπτωματολογία και γι’ αυτό υποβληθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο. Τα  δύο νέα περιστατικά δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη που είναι ο «ασθενης 0» της Omicron στην Ελλάδα. Είχαν ωστόσο έρθει στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής πριν την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο ο Θάνος Πλεύρης για τα εν λόγω περιστατικά, ανέφερε τα εξής: «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ