Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο εμβολιασμός προστατεύει πάνω από 90% από την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα»

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοίνωση υπουργείο υγείας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 28.06.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» από τις αρμόδιες Αρχές.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως ο κορονοϊός «τρέχει» γρηγορότερα από εμάς, μεταφέροντας τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΠΟΥ.

Μεγάλη ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί ως σήμερα 29 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, ενώ παγκοσμίως θα επικρατήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Το χαρακτηριστικό του ιού με την μετάλλαξη Δέλτα είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και συγκεκριμένα είναι έως 70% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη», είπε και τόνισε πως θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά.

Ανέφερε δε σαν παράδειγμα το Ισραήλ, μια χώρα – πρότυπο σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

«Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις με τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca προστατεύει κατά της σοβαρής νόσησης κατά 96% για το πρώτο και κατά 92% για το δεύτερο, αναφορικά πάντα με την μετάλλαξη Δέλτα», συμπλήρωσε.

Για να συνεχίσει: «Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ, το 99% των θανάτων λόγω λοίμωξης από κορονοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους. Και θεωρείται και από τον ΠΟΥ και από όλους τους διεθνείς φορείς απαράδεκτο να σημειώνονται θάνατοι όταν μπορούν να αποφευχθούν».

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση για το εμβόλιο

 

Τα… στατιστικά των εμβολίων

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 80.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ