Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν self test

Δημοσιεύτηκε

στις

self tests
Διαφήμιση
Διαφήμιση

H αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου έχει ξεκινήσει. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία τους είναι η διενέργεια self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ». Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε.

Παράλληλα η κυρία Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα, Παρασκευή, 7 Μαΐου.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ