Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos, ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ιδίως στην Αττική.

Εξάλλου, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων – αυξήθηκαν κατά 20 μέσα σε ένα 24ωρο φτάνοντας τους 346- που δημιουργεί περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

Κι όλα αυτά, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για παράταση του lockdown που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική, και παράλληλα βρίσκονται στο τραπέζι διάφορα σενάρια για μερική άρση των περιορισμών με άνοιγμα καταρχήν του λιανεμπορίου και των δημοτικών.

Οι συσκέψεις των ειδικών τις επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τα επόμενα βήματα. Ειδικά η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να εκτιμηθούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Πολλοί ειδικοί τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα επιπλέον προκειμένου να “παγιωθεί” η σταθεροποίηση της κατάστασης και να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο πισωγύρισμα. Όπως υποστηρίζουν η παράταση είναι απαραίτητη καθώς “αν ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες τότε θα αυξηθούν όλοι οι κρίσιμοι δείκτες” και κάτι τέτοιο δεν θα το αντέξει το ΕΣΥ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ