Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάρτυρες υπεράσπισης Λιγνάδη: «Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

Δημοσιεύτηκε

στις

κουγιας κουρκουλα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και τα άλλοθι που επικαλέστηκε αρνούμενος ότι βρισκόταν στον τόπο που τον καταγγέλλουν οι νεαροί μηνυτές ότι τους βίασε υποστήριξαν με τις μαρτυρίες τους ενώπιον της ανακρίτριας ο αδελφός του, η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και μια συνταξιούχος δικαστική λειτουργός.

«Έχω το κινητό του αδελφού και ταΐζω τη γάτα του»

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε πως βρισκόταν μαζί του τον Αύγουστο του 2015 στην Ιθάκη συμπληρώνοντας πως έχει στην κατοχή του το κλειστό κινητό του αδελφού του και επισκέπτεται το σπίτι του για να ποτίζει τα λουλούδια και να ταΐζει τη γάτα του.

«Τον Αύγουστο του 2015 βρισκόμασταν μαζί με τον αδερφό μου στην Ιθάκη. Πήγαμε εκεί μαζί με την κόρη μου και φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι που νοίκιαζε η Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της. Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον κο Παναγιωτάκη και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την 1n μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου. Το διάστημα που επέστρεψα την κόρη μου στην Αθήνα έλειψα από την Ιθάκη. (…) Παρέδωσα την κόρη μου στην μητέρα της, εγώ γύρισα με την μηχανή μου, την οποία άφησα σε μια πάροδο του λιμανιού της Πάτρας, πήγα ξανά στην Ιθάκη και γύρισα με τον αδερφό μου, περί τα τέλη Αυγούστου.

Υπάρχει μια μαρτυρία ότι ήμουν μαζί με την κόρη μου, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Αυγούστου, γιατί έχω στον υπολογιστή μου, μια δική μου φωτογραφία στην οποία φαίνεται η ημερομηνία» τόνισε.

«Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

Τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη επιβεβαίωσε η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα.

«Βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί μας. Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου. (…) Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη. Το διάστημα αυτό γίνονται πολλά πανηγύρια στην Ιθάκη και επειδή η παρουσία του κυρίου Λιγνάδη είναι εμφανής στα πανηγύρια, επειδή τραγουδάει, τον είδαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο. Έχω φωτογραφίες από το κινητό μου που το αποδεικνύουν και είναι τραβηγμένες από 1n Αυγούστου.

Ήμασταν 22 ημέρες στην Ιθάκη(…)Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος» υπογράμμισε.«Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη».

Ο ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε την κατάθεση του αδελφού του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, αλλά και της Ελένη Κούρκουλα . «Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη.

Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω. Λόγω του παιδιού, πηγαίναμε μόνο στα πανηγύρια, τα οποία αρχίζουν από τις 4 Αυγούστου και διαρκούν έως τις 15 Αυγούστου, σχεδόν κάθε μέρα γίνεται ένα πανηγύρι. Ο κύρος Λιγνάδης δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος» είπε.

«Ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη»

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη. Το γνωρίζω αυτό από την κουνιάδα μου, η οποία είναι φίλη με τη μητέρα της μάρτυρος», αναφέρει στην κατάθεση της η αδελφή της πρώην συζύγου του αδελφού του σκηνοθέτη και συνεχίζει «Πριν από 6 -7 χρόνια, είχα ρωτήσει την κουνιάδα μου τι κάνει η 40χρονη και μου είπε ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένη.

Για τον λόγο αυτό, δεν μπορώ να υποθέσω γιατί καταθέτει όλα αυτά για τον Λιγνάδη (…) Είναι πολύ περίεργο, πώς, εφόσον τον ξεπέρασε και παντρεύτηκε, λέει τώρα αυτά. Είναι πολύ περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Αναφερόμενη δε στο 2010 και το ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Αίγυπτο η μάρτυρας υποστήριξε ότι επιστρέφοντας «ήρθε κατευθείαν στην Επίδαυρο, διότι 2-3 ημέρες πριν πήγαιναν για να ετοιμαστούν για την παράσταση».

«Όχι» στο αίτημά του για «βραχιολάκι»

«Όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Λιγνάδη να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής επιτήρησης είπαν οι δικαστικές αρχές, μετά την απολογία του για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Από τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οδηγήθηκαν στην κρίση ότι «καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη».

Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη καταγράφονται σοβαρές ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αδικημάτων αυτών σε συνδυασμό με τους χρόνους τέλεσής τους, που απέχουν μεταξύ τους 5 χρόνια, αλλά και ο τρόπος που τέλεσθηκαν, κρίθηκε ότι καταδεικνύει «εμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας», φέρεται να αναφέρει το ένταλμα.

Η ανακρίτρια είδε πίσω από τις πράξεις του σκηνοθέτη συγκεκριμένη μεθοδολογία, συστηματική προσέγγιση των παθόντων από τον κατηγορούμενο, επιμονή από μέρους του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης για τη δημιουργία, κλίματος εμπιστοσύνης με αυτούς, καθώς εκμεταλλευόταν, αφενός, τη δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος. Επιπλέον, άσκηση σωματικής βίας ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας για αντίσταση

Σύμφωνα με όσα φέρεται να αναφέρονται στο ένταλμα κρίθηκε ότι «αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανακρίτρια κάνει ιδιαίτερη μνεία σε στοιχεία που «προκύπτουν εναργώς από τη συνδυαστική και συνολική εκτίμηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο δεν κλονίζεται από την απολογία και τα εισφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους του κατηγορουμένου». Μάλιστα, φέρεται να κάνει λόγο για «αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα, άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας τους».

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ